18 °C Budapest

Duplán is felvehető támogatás erre az autóra: már ennyiért a tiéd lehet

2019. június 5. 10:27

Júliustól a családvédelmi akcióterv szerint az államtól 2,5 millió forint támogatást kaphatnak a legalább három gyermeket nevelő családok új, hétüléses autó vásárlásához. A nagycsaládos és a villanyautó támogatás összevoonható, de a feltételeknek egyetlen típus felel meg: a 12,8 millió forint listaára Nissan kisbusz. 

Nincs maximuma annak, hogy a nagycsaládosok által kiszemelt autó mennyibe kerülhet a támogatás szempontjából, az mindenféleképpen jár. A villanyautó támogatás felső határa azonban 20 millió forint. Ez már 4 millió forintos mínuszt jelent az új autó árából - írja a Napi.hu. A jelenleg egyetlen olyan új autó van a piacon, amelyre mindkét támogatás igénybe vehető: a Nissan tisztán elektromos kisbusza, az e-NV200-as hétüléses változata az. Az összesen 4 millió forintos támogatással a 12,8 millió forintos listaárú autóhoz így 8,8 millió forintért juthatnak hozzá a támogatásra jogosultak, amennyiben más kedvezmény nincs. 

A nagycsaládosokat célzó versenybe a Nissan az X-Trail nevű SUV-val száll be, amelyhez az állami támogatással és a nissanos kedvezménnyel együtt 6,25 millióért lehet majd hozzájutni. A Nissan magyarországi importőre azt közölte, hogy 

egyelőre nem tervez a Nissan a privát vásárlásokra az állami támogatásokon felül további kedvezményt bevezetni, de a Nissan-kereskedők egyedileg dönthetnek úgy, hogy olcsóbban adják az autót.

A világban közlekedő elektromos autók paramétereit összefoglaló adatbázis (ev-database.org) szerint az elektromos Nissan-kisbusz hatótávolsága 130-285 kilométer, függően az időjárástól és a sebességtől. (Sztrádán 130-165 kilométert, kombinált használat esetén 160-215 kilométert, csak városban 195-285 kilométert tud.) Csak városi használat esetén a Mol áramkútjainak árait figyelembe véve, egy tankolás 80-95 százalékra a nagy teljesítményű töltővel 80-95 százalékra 2990 forint, ez pedig elég körülbelül 200 kilométerre. Tehát 1500 forintra jön ki 100 kilométer, ami kevesebb mint 4 liter benzinnek felel meg.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem