34 °C Budapest
Derzhprom (Gosprom) building in Kharkiv (Kharkov), Ukraine

Elképesztő bombazáport zúdítanak az oroszok Ukrajnára: súlyos veszteségek a keleti nagyvárosban

2024. május 28. 16:44

Az ukrán légvédelem gyengeségeit kihasználó orosz erők fokozott támadásokat intéznek Harkov és más ukrán városok ellen, súlyos áldozatokat és jelentős károkat okozva - írja a BBC.

Ukrajna második legnagyobb városát, az ország északkeleti részén fekvő Harkovot fokozottan veszélyeztetik az orosz légitámadások. Az Oroszország közelében lévő városban nemrég egy vásárlókkal teli barkácsáruházat és egy kertészeti központot talált el két bomba. A támadás következtében több mint tucatnyian megsebesültek, továbbá legalább 15 ember életét vesztette.

A helyi lakosok próbálnak a mindennapjaikra koncentrálni: sétálnak, kávéznak, zenélnek, figyelmen kívül hagyva a légiriadókat. Az ország azonban súlyos válságban van az orosz invázió óta. Ukrajna védelmi képessége nagyban függ a nyugati szövetségesektől és saját légvédelmének hatékonyságától.

Oroszország alkalmazkodó stratégiát követ, kihasználva Ukrajna gyengeségeit, és növeli fegyver- és lőszertermelését. Az első harci évek után az ukránoknak most arra kell összpontosítaniuk, hogy megakadályozzák az orosz erők további előrenyomulását. Az USA és a NATO támogatása létfontosságú Ukrajna számára, bár korlátozzák bizonyos fegyverrendszerek használatát. Kína is fontos szerepet játszik azáltal, hogy gazdaságilag támogatja Oroszországot.

Ukrajna védelmi stratégiája többek között saját légvédelmének hatékonyabb kihasználásán múlik. A nyugati segítség jelentős változást hozhat, de nem garantál győzelmet. Az ukrajnai erőfeszítéseket a drónhadviselés új formáinak fejlesztése is jellemzi.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy a háború még hosszan eltarthat. Oroszország mérete és erőforrásai jelentős előnyt biztosítanak neki ebben a konfliktusban. Mind Ukrajna, mind pedig szövetségesei továbbra is küzdnek annak érdekében, hogy megvédjék az országot és előmozdítsák a béke kilátásait a régióban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem