27 °C Budapest
woman hand hold shopping cart with Abstract blur supermarket aisle background

Óriási hibát vét rengeteg magyar a boltokban: nem is tudják, milyen kemény árat fizetnek érte

2024. április 18. 20:47

Egy felmérés szerint az élelmiszerbolti vásárlás során elkerülendő leggyakoribb illetlenségek közé tartozik a bevásárlókocsik parkolóban hagyása, a sorban állás közbeni távozás, valamint a mások személyes terének tiszteletlen kezelése.

Az élelmiszervásárlás során is fontos az alapvető etikett betartása. A Treadmill Reviews felmérése szerint bizonyos viselkedésformák különösen zavaróak lehetnek más vásárlók számára, ilyen például a bevásárlókocsik parkolóban hagyása, ami a vásárlók 72%-át zavarja, mivel akadályozhatja a parkolást és veszélyt jelenthet.

Még inkább udvariatlannak tartják, ha valaki a kasszasornál hagyja a kosarát egy másik termékért (80%), vagy ha elhagyja a pénztárat egy további árucikkért (68%). 

A bevágás és a személyes térbe való behatolás szinte mindenkit zavar (99%, illetve 94%). Az gyors sorban történő visszaélések is nagy arányban találnak ellenszenvre (89%). A gyerekek rossz viselkedése szintén nem kívánatos (92%).

Nem megfelelő helyre tett termékek, különösen a romlandók, komoly frusztrációt okoznak (97% és 79%). Az élelmiszerek előzetes kóstolgatása vagy elfogyasztása fizetés előtt szintén nem elfogadott (80% és 78%).

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Összességében az udvariatlan vagy tapintatlan magatartás általánosságban zavarja az embereket (91%). Fontos tehát az alapvető bolti etikett betartása, hogy mindenki számára kellemesebb legyen az élelmiszervásárlás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem