12 °C Budapest
Customer completing transaction on digital tablet in womens clothing boutique

Vadonatúj, filléres ruhamárka tarolja le a piacot: retteghet a Zara, a Bershka, a H&M

2023. március 27. 09:44

Nagyot ment a Zara: cégcsoport bevételeinek 70 százalékát ennek az üzletnek eladásai adják, nagy ellenfele, a H&M sokkal lassabban talált magára a pandémia után. Mindkét márka pozícióját veszélyezteti azonban a Kínában indult és mostmár szingarpúri központtal működő, rapid módon növekvő ruhamárka, a Shein.

Az Inditex csoport – amelyhez a Zara mellett olyan márkák tartoznak, mint az Oysho, a Stradivarius, a Bershka, a Pull&Bear és a Massimo Dutti – márciusban közzétett éves jelentésében 17,5 százalékos éves forgalomnövekedésről számolt be a január végén zárult előző üzleti évében, így bevételük megközelítette a 33 milliárd eurót  - írja a Forbes a  Wall Street Journal alapján. A cégcsoport bevételeinek 70 százalékát a Zara eladásai adják.

Az Inditexet rugalmas üzleti modellje, valamint az emeli konkurensei fölé, hogy elfogadható áron kínál minőségi divatot. Ezt sokan próbálták lemásolni, de senkinek sem sikerült - véli egy spanyol tanácsadó cég elemzője.

Nagy ellenfele, a H&M sokkal lassabban talált magára a covid pandémia után, a 2022-es forgalmuk még 4 százalékkal alacsonyabb volt, mint a 2019-es. A tavaly novemberben zárult előző üzleti évükben jelentősen, 68 százalékkal, 349 millió dollárra csökkent a nettó profitjuk, részben azért, mert a növekvő infláció ellenére sem emeltek jelentősen áraikon. 

Mindkét márka pozícióját veszélyezteti azonban a Kínában indult és mostmár szingarpúri központtal működő, rapid módon növekvő Shein 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 - írj a lap.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm