22 °C Budapest

Régóta vártak erre a hazai iPhone-osok: ilyen még nem volt Magyarországon

2019. május 21. 12:01

Elérhetővé vált az Apple mobilfizetési szolgáltatása Magyarországon, azaz az iPhone-felhasználók is kipróbálhatják itthon az NFC-s mobilfizetést - jelentették be az OTP Bank keddi sajtótájékoztatóján. Néhány óra alatt 10 ezernél is többen regisztráltak a rendszerbe.

Az Apple Payt először 2014-ben indították el az USA-ban, azóta számos más országban élesítették. Tim Cook, az Apple vezérigazgatójának márciusi nyilatkozata szerint 40 országban lesz elérhető év végéig a mobilos fizetés.

Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója a pénzintézet keddi sajtótájékoztatóján elmondta: folyamatosak az OTP-nél a fejlesztések (okos ATM-ek, digitális aláírópad, mobilfizetés, stb.), kimondottan a fintech-fejlesztésekre hozták létre az OTP LAB nevű egységet.

Csányi szerint a kényelmes mobilfizetés egyre inkább elterjed Magyarországon is: a Simple applikációval már 14 szolgáltatás elérhető, több mint 700 ezer ügyfél regisztrált az alkalmazásba. A tavalyi évben vezették be az érintéses fizetést a Simple-ben, ami lehetővé teszi, hogy bolti/fizikai tranzakciókat is végrehajtsanak az ügyfelek (nem csak az OTP ügyfelei), a vásárlások összvolumene pedig a 20 milliárd forintot is eléri.

A bejelentés szerint mától érhető el Magyarországon az Apple Pay az OTP Bank ügyfeleinek, akik világszerte tudják ezt a rendszert használni: a gyakorlatban a rendszer legfontosabb eleme, hogy egy egyszerű regisztrációs folyamat után a boltok bankkártya-termináljaihoz érintve is lehet fizetni az iPhone-okkal.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A legfontosabbak:

  • Első körben az OTP Mastercard és Maestro-kártyával rendelkező ügyfelei érhetik el a szolgáltatást;
  • iPhone 6-os, vagy annál újabb készülékekkel lehet fizetni;
  • Akár a Simple-alkalmazással, vagy az Apple saját walletjével is lehet regisztrálni;
  • A szolgáltatás teljesen díjmentes, itt nincs különbség a hagyományos bankkártyás fizetéshez képest;
  • A vásárlásnak egyetlen limitje van: a kártyához beállított napi limit;
  • Az Apple Pay nem minden funkciója elérhető: Apple Watch okosóra segítségével lehet fizetni, ugyanakkor az ügyfelek pénzt még nem tudnak küldeni egymásnak a rendszerrel;
  • PIN-kódot nem kér a rendszer, mivel a telefon feloldásához van szükség arra, hogy a fizetés el tudjon indulni (biometrikus azonosítással vagy kóddal).

Csányi Péter hozzátette: nem csak az OTP döntésén múlt az, hogy most valósult meg a magyarországi bevezetés. Az Apple-nek ugyanis saját ütemterve volt a szolgáltatás bevezetéséhez, több körös tárgyalási, tesztelési kör után jutottak el a idáig. Megközelíti a 100 főt azok száma, akik részt vettek a projektben az OTP részéről.

Csányi arra számít, hogy több százezer Apple-felhasználót érhet el a szolgáltatás Magyarországon, a várakozások szerint gyorsan el fog terjedni a rendszer. Néhány óra alatt már 10 ezernél is többen regisztráltak.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM