34 °C Budapest
Ilyen csekket kaptál? Be ne fizesd!

Ilyen csekket kaptál? Be ne fizesd!

2017. október 11. 18:02

Elévült, és állítása szerint valótlan szemétdíjtartozást próbál behajtani a makói Lajos Lászlónén egy dunaújvárosi pénzbehajtó cég. Nem ő az egyetlen a városban, sőt, az országban sem, aki csekket kapott.

Ügyvédje tanácsára nem fizet egy makói nő annak a dunaújvárosi behajtó cégnek, amely állítólagos elmaradt szemétdíjat követel tőle. Elévült ugyanis a követelés - írja a Délmagyarország.

Nem Lajos Lászlóné az egyetlen, aki csekket és levelet kapott. Állítólag ugyanis 2010 júliusában nem fizetett be a Makón akkoriban lakossági hulladékszállítást végző Bio-Pannónia Kft.-nek egy számlát. A 4841 forintos díjat egyszer, négy éve már követelték tőle levélben. Most összesen 7923 forintot vár tőle egy dunaújvárosi illetőségű behajtó cég, ebben már benne van a kamat és ügykezelési díj is.

A nő a lapnak azt mondta, az igazolócsekk már nincs meg, de biztos benne, hogy nincs tartozásuk. A makói nő felhívta a behajtó cég ügyfélszolgálatát, és kérte, igazolják, hogy négy éve jelezték neki a tartozást, ilyen levelet állítása szerint nem kapott ugyanis. Nem tudták igazolni. Azt javasolták, hogy az ügyfél írjon levelet a cégnek, ha vitatja a tartozást. Ezt megtette, és a társaság azóta nem jelentkezett, választ nem kapott.

Nem Lajos Lászlóné az egyetlen, aki ilyan csekket kapott. A városban többeknek is küldött a cég felszólító levelet. Volt, akinek a 11 évvel ezelőtt elhunyt nagymamája nevére érkezett a levél.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címlapfotó:MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 11:04