11 °C Budapest
Ilyen csekket kaptál? Be ne fizesd!

Ilyen csekket kaptál? Be ne fizesd!

2017. október 11. 18:02

Elévült, és állítása szerint valótlan szemétdíjtartozást próbál behajtani a makói Lajos Lászlónén egy dunaújvárosi pénzbehajtó cég. Nem ő az egyetlen a városban, sőt, az országban sem, aki csekket kapott.

Ügyvédje tanácsára nem fizet egy makói nő annak a dunaújvárosi behajtó cégnek, amely állítólagos elmaradt szemétdíjat követel tőle. Elévült ugyanis a követelés - írja a Délmagyarország.

Nem Lajos Lászlóné az egyetlen, aki csekket és levelet kapott. Állítólag ugyanis 2010 júliusában nem fizetett be a Makón akkoriban lakossági hulladékszállítást végző Bio-Pannónia Kft.-nek egy számlát. A 4841 forintos díjat egyszer, négy éve már követelték tőle levélben. Most összesen 7923 forintot vár tőle egy dunaújvárosi illetőségű behajtó cég, ebben már benne van a kamat és ügykezelési díj is.

A nő a lapnak azt mondta, az igazolócsekk már nincs meg, de biztos benne, hogy nincs tartozásuk. A makói nő felhívta a behajtó cég ügyfélszolgálatát, és kérte, igazolják, hogy négy éve jelezték neki a tartozást, ilyen levelet állítása szerint nem kapott ugyanis. Nem tudták igazolni. Azt javasolták, hogy az ügyfél írjon levelet a cégnek, ha vitatja a tartozást. Ezt megtette, és a társaság azóta nem jelentkezett, választ nem kapott.

Nem Lajos Lászlóné az egyetlen, aki ilyan csekket kapott. A városban többeknek is küldött a cég felszólító levelet. Volt, akinek a 11 évvel ezelőtt elhunyt nagymamája nevére érkezett a levél.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Címlapfotó:MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?