Sima bankkártyára is jár pénzvisszatérítés: itt kell regisztrálni

2016. november 7. 05:51

Magyarországon 7,6 millió bankkártya van forgalomban, sokan nem tudják azonban, hogy számos kedvezményt kaphatunk, ha ezzel a plasztikkal fizetünk a boltokban. Persze nem mindegy, hol bankolunk és milyen kártyát használunk. Mutatjuk, mit kell tenni az árengedményekért, ajándékokért.


A fizetési kártyák száma bár kismértékben, de 57 ezerrel nőtt a tavalyi év folyamán, így jelenleg csaknem 9 millió hitel- és bankkártya van forgalomban hazánkban. Ráadásul szeretjük is használni ezeket a kártyákat, ugyanis a jegybank adatai szerint a hazai kibocsátású fizetési kártyákkal Magyarországon lebonyolított vásárlási tranzakciók száma meghaladta a 112 milliót 2015 negyedik negyedévében, ez pedig 21 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

{{EMBED:infogram_5f26a5cb-9da1-4c32-818f-4cdb4b7a7847}}

Bár egyre többet fizetünk a kártyákkal, azt talán kevesen tudják, hogy nemcsak a hitelkártyás vásárlásokkor, hanem a bankkártyával fizetett tételek után is számos kedvezményt kaphatunk. Persze nem mindegy, hol bankolunk, mert bankonként jelentősen válozhatnak a kedvezmények. Nézzünk erre néhány konkrét példát.

Cib Bank

A Cib Banknál több féle kártyahasználathoz kapcsolódó kedvezményt is kaphatunk. A bank például időszakosan szervez a kártya használatára épülő promóciókat, illetve CIB Gold betéti kártyák használata esetén a Tensi Utazási Iroda kiterjedt partneri hálózatánál állandó vásárlási kedvezményeket kaphatunk: éttermekben, ruházati üzletekben és egyéb szolgáltatóknál.

OTP Bank

Az OTP Kedvezményprogram keretében ügyfeleink pénzvisszatérítés alapú kedvezményeket kapnak a partnereinknél történő bankkártyás vásárlások után

- válaszolta a Pénzcentrum megkeresésére a bank.

Ezeknek a kedvezményeknek az igénybevételéhez azonban OTPdirekt szerződés szükséges, és egy egyszeri regisztráció a bank internetes szolgáltatásának felületen, és az aktuális ajánlatokat is aktiválnunk kell. De ha ezt megtesszük, akkor például 3 százalékos kedvezményt kaphatunk a DM üzleteiben, de akár a Netpincéres vásárlásainkból is.

Akinek azonban MultiPont bankkártyája van, más jellegű kedvezményekben részesül. Ebben a programban automatikusan pontokat gyűjthetünk bankkártyás vásárlásainkkal, a Multipont partnerek hálózatában, amelyeket nálunk válthatunk be 1 pont = 1 forint alapon. De kártyatípustól függően akár dupla/tripla/négyszeres pontgyűjtést is lehetséges.

K&H Bank

A K&H Banknál például a Visa arany betéti bankkártyákhoz beépített utasbiztosítás és prémium asszisztencia szolgáltatást adnak. De a bank rendszeresen szervez bankkártyás kampányokat.

Jelenleg futó "jól jönne plusz egy havi fizetés?" elnevezésű kampányunk keretében legalább 20 ügyfelünk fog "plusz egy havi fizetésben" részesülni még karácsony előtt (maximum nettó 200 000 forint)

- tudta meg a Pénzcentrum a K&H Banktól.

Erste Bank

Az Erste Bank bankkártyás kedvezményei nem egy-egy adott bolthoz tartoznak. Akinek például Wizz Air bankkártyája van az vásárlásaival pontokat gyűjthet, amelyeket repülőjegyekre és egyéb utazási szolgáltatásokra válthat be a Wizz Air-nél. De a banknál van SuperShop co-branded kártya is, amiben egyesítik a pontgyűjtő kártya és a fizetőeszköz funkciót, ennek használatával pedig gyorsabban gyűjthetőek a SuperShop pontok.

Raiffeisen

A Raiffeisen a OneCard bankkártyája mellé számos kedvezményt kaphatunk. A Burger Kingben például 15 százalékkal vásárolhatunk olcsóbban, míg a Líra könyvesboltokban 7 százalékos kedvezmény jár.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

UniCredit

Akinek UniCredit bankkártyája van és október 17 és november 15 között ezzel fizet, most például értékes Apple ajándékot nyerhet.

Budapest Bank

A Budapest Banknál a bankkártya használatához kapcsolódnak kedvezmények. A banknál automatikusan jár havidíj kedvezmény, ha rendszeresen használjunk a kártyánkat, de akár a bankkártya díj is kevesebb lehet, ha időben sikerül aktiválunk a kártyánkat.

Takarék Bank

Számos takarék kínál például díjmentes bankkártyás vásárlási lehetőséget ügyfeleinek, illetve dolgozik egyéb, például prémium és privátbanki ügyfeleknek szóló kedvezmények kialakításán

- válaszolta a témában a Takarék Bank.

Az sem mindegy, melyik kártyatársasághoz tartozunk

A kártyatársaságok is számos promóciót szerveznek, amelyek által még további kedvezményeket kaphatunk. A Mastercard Priceless Specials kedvezményprogramja például kéthetente frissülő kedvezményeket biztosít minden regisztrált Mastercard és Maestro kártyabirtokosnak.

A programba a társaság honlapján lehet regisztrálni. A regisztráció során megadott adatok és érdeklődési körök alapján pedig kéthetente személyre szabott kedvezményeket kaphatunk, 3-5 kupon formájában.

A jutányos áron elérhető termékek és szolgáltatások kínálatából a rendszer kiválasztja azokat, amelyek a regisztrált kártyabirtokos számára érdekesek lehetnek, elkerülve ezzel az esetleg szükségtelen kuponok böngészését. A felhasználó megtekintheti és letöltheti ugyanakkor az összes aktuálisan hozzáférhető terméket és szolgáltatást, ami nagyon hasznos lehet, például amikor valaki más számára keres ajándékot. A kuponok kezelése egyszerű: a kiválasztott ajánlatok egy virtuális kuponfüzetbe kerülnek, ahonnan pillanatok alatt letölthetők, kinyomtathatók

- értesült a Pénzcentrum a MasterCardtól.

Jelenleg egyébként a Burger Kingben, vagy akár a Tesco-ban juthatunk kedvezményekhez vagy ajándékokhoz.

Miért éri ez meg a bankoknak?

Ha többet használjuk a kártyánkat az persze a bankoknak és a kereskedőknek is megérheti. Egyrészt hamarabb vásárolhatunk egy olyan kereskedőnél, akinél akár egy minimális kedvezményt kapunk vásárlásunk végösszegéből. A bankoknak pedig jóval csökkenhetnek az úgynevezett készpénz kezelési költségeik.

A kártyahasználathoz kapcsolódó akciók a kereskedőnél forgalomnövekedést eredményezhetnek a kedvezmények hatására, valamint csökkenhet a készpénzkezelés, mivel a kártyás vásárlás irányába tolódik el a számlák végösszegének kiegyenlítése

- tudta meg a Pénzcentrum a CIB Banktól.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem