Sima bankkártyára is jár pénzvisszatérítés: itt kell regisztrálni

Sima bankkártyára is jár pénzvisszatérítés: itt kell regisztrálni

2016. november 7. 05:51

Magyarországon 7,6 millió bankkártya van forgalomban, sokan nem tudják azonban, hogy számos kedvezményt kaphatunk, ha ezzel a plasztikkal fizetünk a boltokban. Persze nem mindegy, hol bankolunk és milyen kártyát használunk. Mutatjuk, mit kell tenni az árengedményekért, ajándékokért.


A fizetési kártyák száma bár kismértékben, de 57 ezerrel nőtt a tavalyi év folyamán, így jelenleg csaknem 9 millió hitel- és bankkártya van forgalomban hazánkban. Ráadásul szeretjük is használni ezeket a kártyákat, ugyanis a jegybank adatai szerint a hazai kibocsátású fizetési kártyákkal Magyarországon lebonyolított vásárlási tranzakciók száma meghaladta a 112 milliót 2015 negyedik negyedévében, ez pedig 21 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

{{EMBED:infogram_5f26a5cb-9da1-4c32-818f-4cdb4b7a7847}}

Bár egyre többet fizetünk a kártyákkal, azt talán kevesen tudják, hogy nemcsak a hitelkártyás vásárlásokkor, hanem a bankkártyával fizetett tételek után is számos kedvezményt kaphatunk. Persze nem mindegy, hol bankolunk, mert bankonként jelentősen válozhatnak a kedvezmények. Nézzünk erre néhány konkrét példát.

Cib Bank

A Cib Banknál több féle kártyahasználathoz kapcsolódó kedvezményt is kaphatunk. A bank például időszakosan szervez a kártya használatára épülő promóciókat, illetve CIB Gold betéti kártyák használata esetén a Tensi Utazási Iroda kiterjedt partneri hálózatánál állandó vásárlási kedvezményeket kaphatunk: éttermekben, ruházati üzletekben és egyéb szolgáltatóknál.

OTP Bank

Az OTP Kedvezményprogram keretében ügyfeleink pénzvisszatérítés alapú kedvezményeket kapnak a partnereinknél történő bankkártyás vásárlások után

- válaszolta a Pénzcentrum megkeresésére a bank.

Ezeknek a kedvezményeknek az igénybevételéhez azonban OTPdirekt szerződés szükséges, és egy egyszeri regisztráció a bank internetes szolgáltatásának felületen, és az aktuális ajánlatokat is aktiválnunk kell. De ha ezt megtesszük, akkor például 3 százalékos kedvezményt kaphatunk a DM üzleteiben, de akár a Netpincéres vásárlásainkból is.

Akinek azonban MultiPont bankkártyája van, más jellegű kedvezményekben részesül. Ebben a programban automatikusan pontokat gyűjthetünk bankkártyás vásárlásainkkal, a Multipont partnerek hálózatában, amelyeket nálunk válthatunk be 1 pont = 1 forint alapon. De kártyatípustól függően akár dupla/tripla/négyszeres pontgyűjtést is lehetséges.

K&H Bank

A K&H Banknál például a Visa arany betéti bankkártyákhoz beépített utasbiztosítás és prémium asszisztencia szolgáltatást adnak. De a bank rendszeresen szervez bankkártyás kampányokat.

Jelenleg futó "jól jönne plusz egy havi fizetés?" elnevezésű kampányunk keretében legalább 20 ügyfelünk fog "plusz egy havi fizetésben" részesülni még karácsony előtt (maximum nettó 200 000 forint)

- tudta meg a Pénzcentrum a K&H Banktól.

Erste Bank

Az Erste Bank bankkártyás kedvezményei nem egy-egy adott bolthoz tartoznak. Akinek például Wizz Air bankkártyája van az vásárlásaival pontokat gyűjthet, amelyeket repülőjegyekre és egyéb utazási szolgáltatásokra válthat be a Wizz Air-nél. De a banknál van SuperShop co-branded kártya is, amiben egyesítik a pontgyűjtő kártya és a fizetőeszköz funkciót, ennek használatával pedig gyorsabban gyűjthetőek a SuperShop pontok.

Raiffeisen

A Raiffeisen a OneCard bankkártyája mellé számos kedvezményt kaphatunk. A Burger Kingben például 15 százalékkal vásárolhatunk olcsóbban, míg a Líra könyvesboltokban 7 százalékos kedvezmény jár.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

UniCredit

Akinek UniCredit bankkártyája van és október 17 és november 15 között ezzel fizet, most például értékes Apple ajándékot nyerhet.

Budapest Bank

A Budapest Banknál a bankkártya használatához kapcsolódnak kedvezmények. A banknál automatikusan jár havidíj kedvezmény, ha rendszeresen használjunk a kártyánkat, de akár a bankkártya díj is kevesebb lehet, ha időben sikerül aktiválunk a kártyánkat.

Takarék Bank

Számos takarék kínál például díjmentes bankkártyás vásárlási lehetőséget ügyfeleinek, illetve dolgozik egyéb, például prémium és privátbanki ügyfeleknek szóló kedvezmények kialakításán

- válaszolta a témában a Takarék Bank.

Az sem mindegy, melyik kártyatársasághoz tartozunk

A kártyatársaságok is számos promóciót szerveznek, amelyek által még további kedvezményeket kaphatunk. A Mastercard Priceless Specials kedvezményprogramja például kéthetente frissülő kedvezményeket biztosít minden regisztrált Mastercard és Maestro kártyabirtokosnak.

A programba a társaság honlapján lehet regisztrálni. A regisztráció során megadott adatok és érdeklődési körök alapján pedig kéthetente személyre szabott kedvezményeket kaphatunk, 3-5 kupon formájában.

A jutányos áron elérhető termékek és szolgáltatások kínálatából a rendszer kiválasztja azokat, amelyek a regisztrált kártyabirtokos számára érdekesek lehetnek, elkerülve ezzel az esetleg szükségtelen kuponok böngészését. A felhasználó megtekintheti és letöltheti ugyanakkor az összes aktuálisan hozzáférhető terméket és szolgáltatást, ami nagyon hasznos lehet, például amikor valaki más számára keres ajándékot. A kuponok kezelése egyszerű: a kiválasztott ajánlatok egy virtuális kuponfüzetbe kerülnek, ahonnan pillanatok alatt letölthetők, kinyomtathatók

- értesült a Pénzcentrum a MasterCardtól.

Jelenleg egyébként a Burger Kingben, vagy akár a Tesco-ban juthatunk kedvezményekhez vagy ajándékokhoz.

Miért éri ez meg a bankoknak?

Ha többet használjuk a kártyánkat az persze a bankoknak és a kereskedőknek is megérheti. Egyrészt hamarabb vásárolhatunk egy olyan kereskedőnél, akinél akár egy minimális kedvezményt kapunk vásárlásunk végösszegéből. A bankoknak pedig jóval csökkenhetnek az úgynevezett készpénz kezelési költségeik.

A kártyahasználathoz kapcsolódó akciók a kereskedőnél forgalomnövekedést eredményezhetnek a kedvezmények hatására, valamint csökkenhet a készpénzkezelés, mivel a kártyás vásárlás irányába tolódik el a számlák végösszegének kiegyenlítése

- tudta meg a Pénzcentrum a CIB Banktól.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?