23 °C Budapest

Itt a Tesco legújabb dobása: csodálkoznak a vásárlók

Pénzcentrum
2014. május 5. 18:02

Érdekes lépésre szánta el magát a Tesco Nagy-Britanniában. Az áruházlánc új "fegyvert" talált az egyre erősödő diszkontok ellen.

"Font-zónákat" alakít ki brit áruházaiban a Tesco. A Daily Mail című napilap beszámolója szerint az áruházláncnak ez lehet az egyik legnagyobb "fegyvere" az erősödő - és alacsony árakkal dolgozó - diszkontláncokkal, például az Aldi-val és a Lidl-lel szemben.

A nagyobb alapterületű árházakban kialakított részlegek működésének lényege, hogy minden egyes terméket 50 pennyért, azaz (jelenlegi árfolyamon) 187 forintért kínál. Az ilyen, olcsó termékek közé például kozmetikumok, háztartási szerek, mosogatószerek, mosószerek, konyhai papíráruk, állateledelek tartoznak. Első körben 60 áruházban nyitottak ilyen új részleget, de a cél, hogy 300 Tescóban találkozzanak a vásárlók az egységes árakkal dolgozó zónákkal - amelyekbe az áruházon belül külön jelzőtáblákkal vezetik a vásárlókat.


A briteknél egyébként meglehetősen népszerűek a helyi "százforintos" boltok: van olyan üzletlánc, amely minden termékét 1 fontért, és van olyan is, amely 99 pennyért árulja.

NEKED AJÁNLJUK
Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM