Itt a Tesco legújabb dobása: csodálkoznak a vásárlók

Pénzcentrum
2014. május 5. 18:02

Érdekes lépésre szánta el magát a Tesco Nagy-Britanniában. Az áruházlánc új "fegyvert" talált az egyre erősödő diszkontok ellen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Font-zónákat" alakít ki brit áruházaiban a Tesco. A Daily Mail című napilap beszámolója szerint az áruházláncnak ez lehet az egyik legnagyobb "fegyvere" az erősödő - és alacsony árakkal dolgozó - diszkontláncokkal, például az Aldi-val és a Lidl-lel szemben.

A nagyobb alapterületű árházakban kialakított részlegek működésének lényege, hogy minden egyes terméket 50 pennyért, azaz (jelenlegi árfolyamon) 187 forintért kínál. Az ilyen, olcsó termékek közé például kozmetikumok, háztartási szerek, mosogatószerek, mosószerek, konyhai papíráruk, állateledelek tartoznak. Első körben 60 áruházban nyitottak ilyen új részleget, de a cél, hogy 300 Tescóban találkozzanak a vásárlók az egységes árakkal dolgozó zónákkal - amelyekbe az áruházon belül külön jelzőtáblákkal vezetik a vásárlókat.


A briteknél egyébként meglehetősen népszerűek a helyi "százforintos" boltok: van olyan üzletlánc, amely minden termékét 1 fontért, és van olyan is, amely 99 pennyért árulja.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?