Itt a Tesco legújabb dobása: csodálkoznak a vásárlók

Pénzcentrum
2014. május 5. 18:02

Érdekes lépésre szánta el magát a Tesco Nagy-Britanniában. Az áruházlánc új "fegyvert" talált az egyre erősödő diszkontok ellen.

"Font-zónákat" alakít ki brit áruházaiban a Tesco. A Daily Mail című napilap beszámolója szerint az áruházláncnak ez lehet az egyik legnagyobb "fegyvere" az erősödő - és alacsony árakkal dolgozó - diszkontláncokkal, például az Aldi-val és a Lidl-lel szemben.

A nagyobb alapterületű árházakban kialakított részlegek működésének lényege, hogy minden egyes terméket 50 pennyért, azaz (jelenlegi árfolyamon) 187 forintért kínál. Az ilyen, olcsó termékek közé például kozmetikumok, háztartási szerek, mosogatószerek, mosószerek, konyhai papíráruk, állateledelek tartoznak. Első körben 60 áruházban nyitottak ilyen új részleget, de a cél, hogy 300 Tescóban találkozzanak a vásárlók az egységes árakkal dolgozó zónákkal - amelyekbe az áruházon belül külön jelzőtáblákkal vezetik a vásárlókat.


A briteknél egyébként meglehetősen népszerűek a helyi "százforintos" boltok: van olyan üzletlánc, amely minden termékét 1 fontért, és van olyan is, amely 99 pennyért árulja.

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?