12 °C Budapest

Brutális drágulás vár az alkoholra: jönnek a nemzeti italboltok? A 18. hét hírei

Pénzcentrum
2014. május 4. 18:33

Ezek a 18. hét legfontosabb, legérdekesebb hírei a Pénzcentrum.hu-n. A teljes hír elolvasásához kattints a címekre.

Jönnek az italboltok: brutális drágulás vár a piára?
A napokban újra felreppent a híre annak, hogy a dohánytermékek után az alkoholkereskedelmet is uralma alá vonná az állam. A Pénzcentrum.hu utánajárt, milyen változásokat hozhat, ha a jövőben kizárólag "Nemzeti" italboltban lehetne beszerezni a szeszesitalokat is.

Betiltanák a gyerekek energiaital-fogyasztását Magyarországon
Egyre többet variálnak az energiaitalok összetételével a gyártók. A cél az adófizetés elkerülése, ugyanis a chipsadó bevezetése óta a hozzáadott koffeintartalmú energiaitalok adókötelessé váltak. Közben a fiatalkorúak még mindig veszélyes mennyiségben fogyasztják ezeket az élénkítő szereket - a hatóságok pedig a szabályozás szigorításán gondolkoznak.

KATTINTS! Cáfol az államtitkárság: mégsem lesz szigorítás az energiaitaloknál

Devizahitelesek: itt az Európai Bíróság fontos ítélete
Közzétette nagy jelentőségű ítéletét az Európai Bíróság Kásler Árpád és az OTP ügyében. Az ügy a devizahitelek árfolyamrésének alkalmazásával kapcsolatos, és kihat az egyoldalú szerződésmódosítások megítélésére is.

KATTINTS! Megszólalt a Kúria a devizahiteles döntés kapcsán

KATTINTS! Megszólalt Csányi a devizahitelekről: mit lép az OTP?

Így lakhat jól az egész család 700 forintból: filléres fogások
Hónap végén kiadós ebéddel és vacsorával ellátni a családot nehéz feladat lehet. Sok háztartásban ilyenkor paradicsomleves és krumplistészta kerül az asztalra, pedig nem is gondolnánk, hogy néhány egzotikus étel milyen olcsó lehet. Például megörvendeztethetjük a családot pár száz forintból Croque Monsieur-vel, Canja-val, vagy bulgursalátával.

Toplistán a világ legjobb 50 étterme: Te voltál már valamelyikben?
Újabb toplista készült a világ legjobb éttermeiről. Az összesítés szerint 2014-ben a koppenhágai Noma bizonyult a legjobbnak. Magyar étterem nem került be a legjobbak közé, hazánkhoz legközelebb a lista 16. helyén szereplő bécsi Steirereck található.

Veszély! Így húzzák le a magyar netezőket: tarol a legújabb trükk
Nincs jó hírünk: 2014-ben sem állnak le a kiberbűnözők, sőt, egyre trükkösebb módszerekkel utaznak a pénzünkre. Az online fenyegetések továbbra is részesei mindennapi életünknek - csak az a kérdés, hogy észrevesszük-e őket.

Időzített bomba ketyeg a társasházaknál: mi lesz ennek a vége?
Hemzseg a problémáktól a hazai társasház-kezelési piac. Az általános elszegényedés jelenti a legfőbb problémát, de időzített bombaként ketyeg a lakóingatlanok folyamatos és aggasztó állagromlása is. Ráadásul a piaci szereplők agresszív árversenye sem segít a bajok orvoslásán.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Titkolják a bankok, mennyit kapunk vissza tőlük
A Magyar Nemzeti Bank március közepén kiadott határozatában 1,2 milliárd forintos bírság megfizetésére, és további, összesen mintegy 10 milliárd forintos díjak visszafizetésére kötelezte a pénzügyi szektor 35 szereplőjét. A visszatérítést május végéig kell teljesíteni, ezért megkérdeztük a bankokat, hogy mikor és hogyan kapják meg az ügyfelek a pénzüket.

Van ilyen? Még én fizetek a banknak, hogy beteszem a pénzem?
A Magyar Nemzeti Bank tegnapi döntésének köszönhetően a jegybanki alapkamat 2,5 százalékra csökkent. Ennek közvetlen hatása van megtakarításainkra, leginkább úgy, hogy a bankbetétek kamatai csökkennek a döntés hatására. A kérdés minden kamatvágás után felmerül: lehetséges a negatív hozam a bankbetéten? Megnéztük, hogy milyen kamatokkal köthetjük le a pénzünket, és összeszedtük a legfontosabb szempontokat a bankbetétünk kiválasztásához.

Sorban állnak a magyarok a lapostévéért: pedig ha ezt tudnák...
Valószínűleg sokakkal előfordult már, hogy felesleges költekezésre csábították az ingyenesnek hirdetett áruhitelek. Ugyanakkor egy 0 százalékos kölcsönnel akár több ezer forintot is nyerhetünk, ha a kölcsön teljes összegét inkább a bankban kamatoztatjuk, a havi törlesztőket pedig egy másik hitelből fizetjük. A Pénzcentrum.hu mutatja, hogy tudsz pénzt keresni a hiteleiddel.

Így szépülj meg hitelből: botox és zsírleszívás részletre
A legtöbbünknek a pénzügyek világa száraz, unalmas dolog. Meglepő lehet, de több pénzintézet ajánlatában megtalálhatóak olyan konstrukciók, amikre nem is gondoltál volna. Tudtad, hogy a zsírleszívást, sőt a mellnagyobbító műtétedet is fizetheted hitelből? A hitelek mellett a biztosítások között is akadnak olyan termékek, amelyek különleges életszituációkban nagy segítségünkre lehetnek.

7 ok: ezért nagyon gáz készpénzt használni
Számos veszélye és hátránya lehet annak, hogy az esetek többségében készpénzzel fizetünk. Nemcsak rengeteget veszítünk így éves szinten, de a bűnözőknek is szívességet teszünk azzal, hogy gyakran használjuk az ATM-et, és sok készpénzzel járkálunk. A Pénzcentrum.hu cikkéből most kiderül, hogy miért is érné meg áttérni a bankkártyás és online vásárlásra, számos kellemetlenségtől megkímélve magunkat.

KATTINTS! 7 ok: ezért NEM annyira gáz készpénzt használni

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem