18 °C Budapest

Így nyúlják le a pénzed az ATM-nél, te is pórul járhatsz! - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. december 2. 17:09

A vásárlással kapcsolatos témákra kapták fel a fejüket ezen a héten leginkább az olvasóink, legyen szó egy üzletlánc bezárásáról, egy új hálózat magyarországi megjelenéséről, bónuszokról, kuponokról, hitelkártyákról, illetve az örök klasszikusról, az ATM-es csalásról. A nagy karácsonyi vásárlási láz közepette próbáltuk felhívni a munkáltatók figyelmét arra, hogy 2013-ban béremelés nélkül is igénybe vehetnek adókedvezményt, és beszámoltunk arról is, mekkora lehet jövőre a minimálbér. Tippeket próbáltunk adni, hogyan jöhetnének ki jobban a háztartások egyre kevesebbet érő jövedelmükből.


Pillanatok alatt nyúlhatják le a pénzed az ATM-nél: itt a bizonyíték

Ritkán látható felvételeket tett közzé a brit rendőrség. Egy ATM közelében elhelyezett biztonsági kamera képe azt mutatja, milyen egyszerűen szerelnek fel a bűnözők a készülékre egy olyan eszközt, amellyel könnyedén leolvashatják a bankkártyák titkos adatait.

Óriási ajánlatok év végéig, te is több tízezret nyerhetsz

Több tized százalékponttal kínálnak év vége felé közeledve nagyobb kamatokat a bankok a TBSZ termékekre. A hosszú távú 3-5 éves befektetéseket most érdemes kérni, hiszen lassan vége a felhalmozási időszaknak és néhány éven belül részleges vagy teljes adómentességgel juthatunk a pénzünkhöz. Összeszedtük a bankok legjobb ajánlatait.

Megszólalt a Posta: többet kell fizetni a sárga csekkért

A jelenlegi nettó 112 forintról 137 forintra, vagyis áfával együtt 142 forintról 174 forintra emeli a sárga csekkek díját a Magyar Posta - értesült a Népszabadság. A díjat továbbra is az fizeti, akinek a számláján jóváírják a pénzt, vagyis jellemzően a szolgáltató cégek. Az emelés a tranzakciós illeték nagy részének áthárítását jelenti értelmezésünk szerint. Ezt részben a Posta meg is erősítette lapunknak.

Jön a fehér csekk, de ez is sokba kerül a magyar családoknak

Egyre inkább úgy néz ki, lőttek a sárga csekknek. Nem az alternatív fizetési módok lettek egyre népszerűbbek, hanem maga a Posta állít konkurenciát egyik legjövedelmezőbb termékének. Jön a fehér csekk, ami olcsóbb lesz a szolgáltatóknak. De vajon mi lesz azokkal, akik még ma is 20-30 percet töltenek a sorban állással havonta, ők mennyit fizetnek majd a számláik befizetéséért?

Mi sül ki ebből? Szakmánként változhat a minimálbér jövőre?
Csak a töredékét adnák meg a munkáltatók jövőre a szakszervezetek által elvárt minimálbér-emelésnek. A vállalkozások által javasolt 2,6 százalékos emelés révén a jelenlegi havi 93 ezer forintos legkisebb bért nagyjából 95 500 forintra, a garantált bérminimumot pedig 108 ezerről 111 ezer forintra növelnék. A szakszervezeti oldal viszont legalább a várható infláció mértékének megfelelő emelést szorgalmaz. Felmerült az is, hogy a nagyon bérérzékeny ágazatokban a munkahelyek megtartása érdekében ágazati minimálbért vezetnének be.

Meglepetés! Adókedvezmény fizetésemelés nélkül

Jövőre anélkül is igénybe lehet venni a bérkompenzációt, hogy a munkáltatók teljesítették volna a kormány által 2012-re elvárt béremelést. Ez főként azoknak a vállalkozásoknak kedvez, amelyek nagyon sok dolgozót foglalkoztatnak a minimálbérnél valamivel magasabb fizetésért, de az idei évben nem emelték a kívánt mértékben a jövedelmeket. Tapasztalatok szerint a rendelkezés meglepetésként éri a munkáltatókat.

Új üzletlánc érkezhet Magyarországra! Biztosan lenyomja az árakat

2013-ban megkezdi magyarországi működését a világ egyik legnagyobb elektronikus kereskedelemmel foglalkozó áruháza, az Amazon.com - értesült piaci forrásokból a Pénzcentrum.hu. Az új szereplő piacra lépése strukturális átalakulást hozhat - főként az elektronikai piac, illetve a könyvkereskedelem képviselőit érintheti érzékenyen az óriás hazai terjeszkedése.

Lebőgtek a pontgyűjtők, kaszálj inkább hitelkártyával!
Néhány fillérért is hajlandóak vagyunk kiadni szinte az összes személyes adatunkat. Annak ellenére, hogy a számok szerint pontgyűjtő kártyák nem is annyira érik meg a hitelkártyák nem örvendenek túl nagy népszerűségnek. Annak ellenére, hogy sokkal nagyobb kedvezményt nyújtanak. A Pénzcentrum.hu számításai szerint több tízezret is jelenthet egy családnak, ha egyre sűrűbben hitelkártyával fizeti ki számláit, vagy csak azzal vásárol.

Már csak hetek vannak hátra! Ezt a kis pénzt se hagyjuk elveszni!
Pár hetük maradt azoknak, akik el szeretnék költeni megmaradt Üdülési Csekkjüket. A 2012-es érvényességi idővel rendelkező utalványok ugyanis már csak december 31-ig válthatók be - és még mindig több mint egymilliárd forint értékű van belőlük forgalomban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Magyarok tízezrei vásárolnak kuponnal, bónusszal idén karácsonyra
Szakértői vélemények szerint az idei karácsonyi forgalmat már egyértelműen meghatározhatja a netes vásárlás, így a pontgyűjtő, árengedményeket szervező cégek, közösségi vásárlási oldalak is. Magyarországon a kuponos/bónuszos vásárlás egyre népszerűbb, ezért közösségi vásárlási oldalakat kérdeztünk arról, érzékelik-e ezt a növekedést, hogyan készülnek a csúcsszezonra, és arról is, hogy mi lehet az akcióvadászok slágerajándéka 2012-ben?

Indul a Bricostore újabb végkiárusítása
Csütörtökön indult a Bricostore újabb végkiárusítási hulláma: még nagyobb kedvezményekkel várják a vevőket a Magyarországról kivonuló barkácslánc boltjai.

Hova érdemes születni 2013-ban? Itt a lista

2013-ban Svájcba lesz a legjobb születni, de Ausztráliában, Norvégiában és Svédországban is jó esélyekkel indulnak jövőre az újszülöttek - derül ki egy friss felmérésből. Magyarország a középmezőnyben szerepel, bár legtöbb szomszédunk megelőz minket.

Megszavazták maguknak a luxusfizetést Tarlósék

Január 1-től miniszteri fizetés, vagyis közel 1 millió 500 ezer forint illeti meg Tarlós Istvánt, s ennek csökkentett része a többi városvezetőt - döntött a fővárosi kabinet.

Tippek: spórolj háztartási gépeiddel, konyhától a fürdőig!

Állandó problémát jelentenek a magyar családoknak az egyre csak emelkedő lakásfenntartási kiadások, melyet a romló közüzemidíj-fizetési hajlandóság is alátámaszt. Néhány takarékossági tanács betartásával, s pár fogyasztói szokás újragondolásával és megváltoztatásával ugyanakkor rengeteget spórolhatnának a háztartások.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?