36 °C Budapest

Tesco: 15 millió(!) tojást adtak el húsvétra

2010. április 6. 12:32

Idén a húsvéti forgalom az ünnep előtt három nappal élénkült meg igazán a Tesco áruházakban. Az elmúlt napokban megtöbbszöröződött a húsvéti "slágertermékek" fogyása. A népszerű húsvéti termékek nagy része magyar termelőtől származott, ezek közül a füstölt sonkából több száz tonna, míg tojásból háromszor annyi fogyott, mint egy átlagos héten -áll az áruházlánc közleményében.

A Tescoban március elején már polcokra kerültek a húsvéti termékek. A legkeresettebbek közé tartozott a magyar füstölt, kötözött lapockasonka, mely az 589 Ft-os kilogrammonkénti árával a legolcsóbbnak számított a hazai piacon. Az idén, a húsvéti hónapban több, mint 2 000 tonnát értékesített a Tesco ebből a termékből, ez kb. 80 teherautónyi mennyiség.

A sonka mellett a magyar parasztkolbász is nagyon népszerű volt, melynek forgalma közvetlenül húsvét előtt az átlagosan eladott mennyiséghez képest háromszorosára emelkedett. A bárányhúson kívül a sertés és marhahús iránti kereslet is megnőtt, ezekből közel 600 tonna került eladásra.

A húsféléken kívül az elmaradhatatlan húsvéti tojás is óriási mennyiségben fogyott az elmúlt napokban: a valódi tojásból közel 15 millió, míg a különféle csoki tojásokból 3,5 millió darabot adtak el.

A csoki nyuszik szintén nagy slágert arattak a vásárlók körében, amik önállóan és csoki tojásokkal együtt húsvéti csomagokban is megjelentek a polcokon. A hagyományos húsvéti édességek mellett a Tesco különböző diabetikus csoki figurákat illetve csoki tojásokat is kínált.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?