Tesco: 15 millió(!) tojást adtak el húsvétra

2010. április 6. 12:32

Idén a húsvéti forgalom az ünnep előtt három nappal élénkült meg igazán a Tesco áruházakban. Az elmúlt napokban megtöbbszöröződött a húsvéti "slágertermékek" fogyása. A népszerű húsvéti termékek nagy része magyar termelőtől származott, ezek közül a füstölt sonkából több száz tonna, míg tojásból háromszor annyi fogyott, mint egy átlagos héten -áll az áruházlánc közleményében.

A Tescoban március elején már polcokra kerültek a húsvéti termékek. A legkeresettebbek közé tartozott a magyar füstölt, kötözött lapockasonka, mely az 589 Ft-os kilogrammonkénti árával a legolcsóbbnak számított a hazai piacon. Az idén, a húsvéti hónapban több, mint 2 000 tonnát értékesített a Tesco ebből a termékből, ez kb. 80 teherautónyi mennyiség.

A sonka mellett a magyar parasztkolbász is nagyon népszerű volt, melynek forgalma közvetlenül húsvét előtt az átlagosan eladott mennyiséghez képest háromszorosára emelkedett. A bárányhúson kívül a sertés és marhahús iránti kereslet is megnőtt, ezekből közel 600 tonna került eladásra.

A húsféléken kívül az elmaradhatatlan húsvéti tojás is óriási mennyiségben fogyott az elmúlt napokban: a valódi tojásból közel 15 millió, míg a különféle csoki tojásokból 3,5 millió darabot adtak el.

A csoki nyuszik szintén nagy slágert arattak a vásárlók körében, amik önállóan és csoki tojásokkal együtt húsvéti csomagokban is megjelentek a polcokon. A hagyományos húsvéti édességek mellett a Tesco különböző diabetikus csoki figurákat illetve csoki tojásokat is kínált.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?