29 °C Budapest

Az üdülési csekk végnapjai

Pénzcentrum
2006. június 19. 06:50

Módosításra szorul az Új egyensúly programnak az üdülési csekket érintő része, mert jelen állapotában nagy zavart okozhat - mondta Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke.A program javaslat szerint, az üdülési csekk a jövőben csak akkor lesz adómentes, ha azt a munkáltató a dolgozójának vagy nyugdíjasának, és azzal közös háztartásban élő közeli hozzátartozójának adja.

Karácsony Mihály közölte: jogszabályi meghatározás szerint az minősül üdülési szolgáltatásnak, amit vállalatok által fenntartott üdülőkben kínálnak. Azonban, ma már a kereskedelmi szálláshelyek vannak többségben a vállalati üdülőkkel szemben, ezért célszerű lenne ezeket is bevonni a rendszerbe.

A szakember kifogásolta azt is, hogy az előterjesztésben nem szerepel az a kitétel, miszerint a csekkeket csak belföldi üdülésre lehet felhasználni.Szerinte, ha ezeket nem javítják ki, és így fogadja el a parlament, akkor gyakorlatilag megszűnhet ez a szolgáltatás.
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22