Brzezinka, 2024. január 22.Elon Musk dél-afrikai-amerikai milliárdos üzletember látogatást tesz az egykori auschwitz-birkenaui náci koncentrációs táborban a lengyelországi Oswiecimben 2024. január 22-én, öt nappal a tábor felszabadításának 79. évfordulója elõtt.MTI/EPA-PAP/Zbigniew Meissner

Gigászi fizetéscsomagot szavaztak meg Elon Musnak: mi a terve a Telsla-vezérnek?

2024. június 13. 12:44

A Tesla részvényesei túlnyomó többséggel jóváhagyták Elon Musk 56 milliárd dolláros bércsomagját és a vállalat jogi székhelyének Texasba költöztetését, ami erősítheti a cég pozícióit Musk iránti bizalommal és a bírósági kihívásokkal szemben - tudósított a Reuters.

A Tesla részvényesei elsöprő támogatással jóváhagyták Elon Musk 56 milliárd dolláros bércsomagját és a vállalat jogi osztályának Texasba való áthelyezését. Elon Musk a közösségi médián keresztül köszönte meg a támogatást. Ez az amerikai cégtörténelem egyik legnagyobb javadalmazási csomagjának jóváhagyása, amely eloszlathatja a befektetők aggályait Musk jövőjével kapcsolatban a cégnél.

A Tesla részvényei jelentős emelkedést mutattak a hírre reagálva. Azonban Musknak továbbra is jogi küzdelmekkel kell szembenéznie, hogy meggyőzze a delaware-i bíróságot, amely szerint a Tesla igazgatótanácsa túlzottan kötődött hozzá. A bíróság korábban érvénytelenítette ezt a bércsomagot, mondván, hogy az igazgatótanás nem tájékoztatta teljes körűen a részvényeseket. Musk már több hónapja küzd saját fizetésének megtartásáért, de a bíróság részéről komoly ellenállást kellett tapasztalnia. Az előzményekről itt írtunk, olvasd el újra:

A szavazás előtt néhány nagy proxycég és befektető, köztük a norvég állami vagyonalap is arra szólította fel a részvényeseket, hogy utasítsák el a bércsomagot. Ennek ellenére az előzetes eredmények szerint az intézményi befektetők és kisbefektetők kombinált szavazatai biztosították az "igen" eredményt.

A Tesla más kérdésekről is döntött az éves közgyűlésen, többek között a jogi székhely áthelyezéséről és két igazgatósági tag újraválasztásáról. Greg Abbott texasi kormányzó üdvözölte Musknak és a Teslának Texas államban való jelenlétét. A Musk fizetéséről szóló szavazást sokan tekintették bizalomtesztnek vezetése iránt. A Tesla részvényei jelentős értékvesztést szenvedtek el 2021 óta, ami aggodalmakat keltett Musk figyelmének megoszlása miatt. A milliárdos ugyanis jelenleg is több céget irányít, beleértve a SpaceX-et és az xAI-t is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az igazgatótanács szerint Musk megérdemli ezt a bércsomagot minden elért cél miatt. Azonban egy delaware-i bíró szerint ez nem garantálja Musknak azt, hogy a megfelelő mennyiségű időt fordítsa a Teslára.

A fellebbezés során fontos kérdés lesz, hogy az igazgatótanács megsértette-e kötelességeit 2018-ban. Musknak hónapokat vagy éveket kell majd várnia arra, hogy visszaszerezze bércsomagját, mivel az ügy fellebbezéseken keresztül haladhat tovább.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 22. 19:14
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem