Taxis hiénát fogtak Budapesten, előállították önbíráskodás miatt

Taxis hiénát fogtak Budapesten, előállították önbíráskodás miatt

2016. augusztus 14. 17:50

Csúnyán lehúzta, megzsarolta, megverte, majd kitette a semmi közepén az ír turistát a taxis.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy ír állampolgárságú férfi taxit hívott az éjszakai órákban a Sziget Fesztiválhoz, hogy onnan hazavitesse magát - írja a police.hu. A taxis az ír állampolgárt elvitte a Margit szigeten lévő szálláshelyére, de miután nem tudott kártyával fizetni, elindult vele egy pénzkiadó automatához. A sértett a viteldíj kifizetésére levett 20 ezer forintot és kérte a taxist vigye vissza szálláshelyére. A taxis közölte, hogy csak akkor viszi vissza, ha 25 ezer forintot fizet a fuvarért. A sértett az összeget sokallta és kérte a taxi sofőrjét, vigye a rendőrségre, ahol rendezik a problémát. 

A taxis ezt követően a sértettet megütötte és egy ismeretlen, hegyes vidékre vitte, ahol közölte vele, hogy csak akkor jut vissza a városba, ha a 25 ezer forintot kifizeti. A sértett ettől megijedve a pénzt átadta a taxisnak, aki ezt követően a sértettet kirángatta a gépjárműből és elhajtott.

Az ír állampolgár hosszas gyaloglást követően bement a rendőrségre és feljelentést tett. A rendőrök a bevezetett nyomozati cselekmények és adatgyűjtések eredményeként beazonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható D. József 45 éves budapesti férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága önbíráskodás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ellene.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43