11 °C Budapest

Holnap vágják a IV. Ország Tortáját - Sosem találnád ki, hogy milyen az íze

Pénzcentrum
2010. augusztus 19. 17:58

A korábbiaknál olcsóbb és biztonságosabb programot ígérnek a szervezők augusztus 20-án. A programok a hagyományoknak megfelelően a Kossuth téri zászlófelvonással kezdődnek, az ünnepélyes katonai eskütétel 11 órakor lesz a Hősök terén. Az Ország Tortáját este 8 órakor vágják fel, a tűzijáték 21 órakor kezdődik.

Az ünnepségek augusztus 20-án reggel 9 órakor kezdődnek az ünnepélyes Kossuth téri zászlófelvonással, a közjogi méltóságok jelenlétében. A Hősök terén délelőtt 11 órakor tesznek nyilvános esküt a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen végzett katona hallgatók, egy hallgatói század már a hadsereg új díszegyenruhájában jelenik meg a ceremónián. Emellett a Hősök terén már reggeltől lesznek haditechnikai bemutatók, katonazenekarok koncerteznek és felvonul a Magyar Köztársaság Nemzeti Lovas Díszegysége is.

Délután fél négykor a Clark Ádám téren tartott ökumenikus szertartás után indul el az aratómenet, amelynek ünnepi hagyományai Mária Terézia koráig nyúlnak vissza. A menethez csatlakozik az az ötszáz gyermek is, akiket a kormány lát vendégül a nemzeti ünnepen. A menethez a Lánchíd pesti hídfőjénél csatlakoznak a Határon túli Magyar Fiatalok 15. Találkozójának résztvevői, majd együtt vonulnak a Szent István Bazilika elé, ahol Erdő Péter esztergom-budapesti érsek szenteli meg a mesterek kenyerét. Az ünnepi szentmise után innen indul a hagyományos Szent Jobb körmenet.

Az Ország Tortája versenyt negyedik alkalommal rendezik meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közreműködésével. A cukrászmesterekből álló zsűri 2007-ben a Madártej tortát, 2008-ban a Szatmári szilva tortát, tavaly pedig a Pándi meggytortát találta a legjobbnak. Idén a cukrászmesterek a megmérettetés győztesének a veresegyházi Sulyán Cukrászda Szilvagombóc tortáját választották. Az ország tortáját azonos recept szerint készítik és augusztus 20-tól az ország több száz cukrászdájában kapható lesz, de az augusztus 20-i ünnepség vendégei már a budai rakparton rendezett Magyar Gasztro-sétány kiállító standjain is megkóstolhatják a nyertes édességet. Az ország tortáját este 8 órakor vágják fel.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem