25 °C Budapest

Címke: nemzetvédelmi egyetem (11 cikk)

Pénzcentrum | 2013. május 31. 17:32

Jövő ilyenkorra már megújul a szellemi központ az Orczy-kertben

A jövő év első negyedévének végéig elkészül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusa főépületének felújítása, amely nemcsak a központi vezetésnek, hanem több tanteremnek és az egyetem új könyvtárának is helyet ad majd. Patyi András rektor szerint az épület az egyetem "szellemi központja" lesz.

MTI | 2012. május 10. 17:26

Tízmilliárdos beruházás Budapesten: megújul a VIII. kerület egy része

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) új épületegyüttesének átépítéséről a napokban döntött a kormány, a beruházás első ütemében 4,7 milliárd forintot fordít az Orczy-kertben lévő Ludovika campus átépítéséhez, a teljes beruházás a tervek szerint 24,5 milliárd forintba kerül majd - közölte Fürjes Balázs nagyberuházási kormánybiztos csütörtökön az MTI-vel.

Pénzcentrum | 2011. február 3. 12:32

Új egyetemen képzik a magyar közszolgákat

Jövő januártól új név alatt futó intézményben képzik a közszolgákat, rendőröket és katonákat. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozásával összehangoltabb és tervezettebb utánpótlásképzést remél a kormány a közszolgálaton belül.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 19. 17:58

Holnap vágják a IV. Ország Tortáját - Sosem találnád ki, hogy milyen az íze

A korábbiaknál olcsóbb és biztonságosabb programot ígérnek a szervezők augusztus 20-án. A programok a hagyományoknak megfelelően a Kossuth téri zászlófelvonással kezdődnek, az ünnepélyes katonai eskütétel 11 órakor lesz a Hősök terén. Az Ország Tortáját este 8 órakor vágják fel, a tűzijáték 21 órakor kezdődik.

MTI | 2010. július 28. 10:32

Hackerképzés indul itthon!

Szeptembertől a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) oktatási tematikájában is szerepelni fog az "etikus hackerképzés" - közölte Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője.

MTI | 2010. június 22. 08:32

Milliós bérek - Mennyit keresnek a legjobban fizetett rektorok?

Az államilag támogatott egyetemek, főiskolák vezetői havi 750 ezer és 3,5 millió forint között keresnek, a Blikk keddi számában megjelent lista szerint a 29 intézmény vezetője összesen havi bruttó 57,06 millió, vagyis évi 684 millió forintra jogosult.

Pénzcentrum | 2008. július 10. 09:00

Nem lesz elég mesterszak! Hoppon maradnak a diákok...

A Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) a szakindítási kérelmekre vonatkozó sorozatos elutasításai nehéz helyzetbe hozhatják az egyetemeket. A Pécsi Tudományegyetem például nem képezhet magántanárokat, Szegeden nem indul angoltanári szak, de az ELTE sem indíthat jövőre Kommunikáció- és médiajogképzést sem.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 14. 08:53

Vége a támogatott lakáshitel-korszaknak? - Újabb lefaragási lehetőségek kerültek napvilágra

Miután augusztus közepén már kiszivárgott az államreform-bizottság néhány, az állami kiadások jelentős lefaragását célzó ötlete, most néhány közülük más forrásból ismét napvilágra került és néhány kisebb horderejű is felmerült. Az Index értesülései alapján úgy tűnik, hogy a testületet komolyan foglalkoztatja a lakáshitelek állami kamattámogatásának jelentős lefaragása, azonban az egy hónappal ezelőttivel ellentétben most a közalkalmazotti létszám lefaragásának ötlete nem került napvilágra, ahogy a kis önkormányzatok hivatalainak megszüntetése sem. A honvédségnél és a munkahelyi sport terén viszont érdemi változások körvonalazódnak.</b> <br><sponsored> <br>A Draskovics Tibor által vezetett államreform-bizottság állami kiadások lefaragása felé mutató javaslatcsomagja azt követően született, hogy a testület nyár közepére készült el az állami feladatok számba vételével. Az Index beszámolója szerint a testület több tucatnyi javaslatot tett a kormánynak arról, milyen állami feladatokat kel...

Pénzcentrum | 2006. június 15. 16:30

Oktatási reform: eladó épületek, milliós rektori bérek!

Központi "védelmi universitast" hoznának létre a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem és a Rendőrtiszti Főiskola egyesítéséből. Ehhez - egy nem hivatalos kormányzati koncepció szerint - eladják a Zrínyi Üllői úti ingatlajainak egy részét és a rendőrtiszti központi épületét. Hiller István pedig aláírta azt a - még Magyar Bálint által tett - javaslatot, mely szerint jelentősen emelni kell a rektorok fizetését.