16 °C Budapest

Továbbra sincs megállapodás a Malévról

Pénzcentrum
2010. február 10. 08:47

Továbbra sem született megállapodás a magyar és az orosz fél között a Malév visszavásárlásáról, így a légitársaság tegnapi közgyűlése is eredménytelenül zárult - közölte a Pénzügyminisztérium.

Közel egy éve folynak a tárgyalások a magyar és az orosz kormány között arról, hogy milyen formában lehet biztosítani a feltételeket a légitársaság működésének fenntartásához. A Magyar Kormány 2009. októberében kinyilvánította: kész tulajdonosi és finanszírozói szerepet vállalni a társaság továbbműködtetésében.

A tárgyalások során a Magyar Kormány több javaslatot tett a légitársaság tőkehelyzetének rendezésére, illetve likviditásának biztosítására. A magyar fél kész főszerepet vállalni a társaság tőkehelyzetének rendezésében és finanszírozásának biztosításában.

Korábban: Kivonta Fokkereit a Malév - A lépést sikerként értékelik

Korábban: Hegyekben áll az adósság a Malévnál

A Malév Zrt. 99,95 százalékos tulajdonosa jelenleg egy magántársaság, az Airbridge. A Magyar Állam szerepvállalásának így feltétele a társasággal, illetve tulajdonosaival, köztük az orosz állami Vnyesekonombankkal történő megállapodás.

Az elmúlt hónapokban a tárgyalások során az álláspontok fokozatosan közeledtek. Megállapodást mindezidáig nem sikerült elérni, aminek fő oka, hogy az orosz fél javaslatai között változatlanul olyanok is szerepelnek, amelyek ellentétesek a magyar, illetve az európai uniós jog előírásaival. A Magyar Kormány legutóbbi javaslatára pedig hivatalos válasz sem érkezett.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A magyar fél folyamatosan törekedett a jogszabályi követelményeknek megfelelő megállapodás megkötésére.

Továbbra is bízik benne, a tárgyalópartner kész olyan megállapodást elfogadni, amely a Magyar Állam döntéshozói számra jogi aggályok nélkül aláírható.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?