13 °C Budapest
Hihetetlen, de igaz: 30 milliót fizetnek, ha erre az idilli szigetre költözöl

Hihetetlen, de igaz: 30 milliót fizetnek, ha erre az idilli szigetre költözöl

2023. június 19. 09:46

Bővült a sora azoknak a távoli helyszíneknek, ahol nem csak tárt karokkal várnak minket, de még anyagi támogatást is adnak azért cserébe, ha oda költözünk. A bátor válllakozóknak üresen álló otthonokat kell felújítaniuk, ezúttal néhány távoli írországi szigeten.

Már több ízben is írtunk olyan országokról, melyek tárt karokkal várják, nem csak a turistákat, de a kallandozó szellemű költözni vágyókat is. Ezek többnyire vidéki falvak, melyekbe új életet kívánnak lehelni a megnövelt lakosságszámmal, mindehhez pedig támogatást is adnak az embereknek. Ezen lehetőségek sora bűvült, ezúttal néhány északi szigettel.

Mint a CNN megírta, Írország nemrég jelentette be, hogy több mint 20, a nyugati partjainál fekvő idilli sziget újjáélesztését tervezi, köztük Inis Mórét, amelynek lélegzetelállító tájait az A Sziget szellemei című hollywoodi sikerfilmből ismerhetjük. Ezen kívül azonban 10 másik sziget közül is választhatunk. Hamarosan 84 000 euróig (több mint 31 millió forint) megnövelt összegű támogatást kínálnak majd azoknak, akik hajlandóak felújítani az üresen álló vagy elhagyott otthonokat, majd lakni bennük, és az üresen álló otthonokért felelős tisztviselők mostantól azon dolgoznak, hogy azonosítsák a jogosult ingatlanokat.

A leendő szigetlakóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy bár nincsenek korlátozások arra vonatkozóan, hogy ki vásárolhat ingatlant Írországban, a lakás birtoklása nem garantálja a lakhatás jogát. A kormány honlapján megtalálhatók a legfrissebb részletek az Our Living Islands politikáról és a meglévő felújítási programról.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem