1 °C Budapest
Money: euro and Hungarian forint banknotes

Keményen megjárják a magyarok a brutálisan gyenge forintot: erre mindenki rá fog most fizetni

2022. június 14. 19:15

Tovább növelheti az árakat és így az inflációt is, hogy a forint hétfőn átlépte a 400 forintos lélektani határt az euróval szemben – ezt mondták gazdasági elemzők az RTL Klub Híradónak.

Bár a forint kedden kicsit erősödött, de napközben többször járt 400 forint felett az árfolyam. Ennek pedig komoly gondokat okozhat a nyáron. A Portfolio elemzője azt mondta a híradónak a forint gyengülése most azért ennyire látványos, mert a nemzetközi befektetői hangulat igen negatív, illetve a komrány által bejelentett különadók sem számítanak piacbarát intézkedésnek. A szakember azt is mondta, a közeljövőben maradhatnak a forint nagy kilengései, többször mehet 1 euró jegyzése 400 forint felé.

Molnár László, a GKI vezérigazgatója azt nyilatkozta a híradónak, hogy bár a külföldi turisták most örülhetnek, azok a magyarok, akik külföldre tervezik a nyaralásukat, mélyebben a zsebükbe kell hogy nyúljanak. Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének a szóvivője szerint a gyenge forint biztosan hat az utazási irodák árkalkulációira, ők eddig 6-8 százalékos áremelkedéseket láttak a piacon.

Érdekesség, hogy bár a Magyarországról exportáló cégeknek jó biznisz most a gyenge forint, de ahogy a GKI szakembere megjegyezte, ha ezek a vállakozások külföldön több pénzt kapnak a termékeikért, akkor itthon is drágábban fogják adni azokat. Ez pedig tovább emelheti az amúgyis magas inflációt

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 1. péntek
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem