19 °C Budapest
Money: euro and Hungarian forint banknotes

Keményen megjárják a magyarok a brutálisan gyenge forintot: erre mindenki rá fog most fizetni

2022. június 14. 19:15

Tovább növelheti az árakat és így az inflációt is, hogy a forint hétfőn átlépte a 400 forintos lélektani határt az euróval szemben – ezt mondták gazdasági elemzők az RTL Klub Híradónak.

Bár a forint kedden kicsit erősödött, de napközben többször járt 400 forint felett az árfolyam. Ennek pedig komoly gondokat okozhat a nyáron. A Portfolio elemzője azt mondta a híradónak a forint gyengülése most azért ennyire látványos, mert a nemzetközi befektetői hangulat igen negatív, illetve a komrány által bejelentett különadók sem számítanak piacbarát intézkedésnek. A szakember azt is mondta, a közeljövőben maradhatnak a forint nagy kilengései, többször mehet 1 euró jegyzése 400 forint felé.

Molnár László, a GKI vezérigazgatója azt nyilatkozta a híradónak, hogy bár a külföldi turisták most örülhetnek, azok a magyarok, akik külföldre tervezik a nyaralásukat, mélyebben a zsebükbe kell hogy nyúljanak. Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének a szóvivője szerint a gyenge forint biztosan hat az utazási irodák árkalkulációira, ők eddig 6-8 százalékos áremelkedéseket láttak a piacon.

Érdekesség, hogy bár a Magyarországról exportáló cégeknek jó biznisz most a gyenge forint, de ahogy a GKI szakembere megjegyezte, ha ezek a vállakozások külföldön több pénzt kapnak a termékeikért, akkor itthon is drágábban fogják adni azokat. Ez pedig tovább emelheti az amúgyis magas inflációt

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?