9 °C Budapest
Pánik Törökországban: mi lesz most a kinti magyarokkal?

Pánik Törökországban: mi lesz most a kinti magyarokkal?

2018. augusztus 19. 19:01

Ezek voltak 2018 33. hetének legfontosabb, legérdekesebb, és legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes ajánlókra.

Pánik Törökországban: mi lesz most a kint nyaraló magyar családokkal?

Látványos zuhanásba kezdett a török líra: harmadával olcsóbb a forinttal szemben, mint egy évvel ezelőtt. De vajon miként érint mindez minket, magyarokat, akiknek egyik kedvenc külföldi nyaralóhelyünk az ország? Utánajártunk, kik járhatnak jól, és vajon biztonságos-e még a térség.

Roham indult a magyar bankokba: tömegek állnak sorba a kamatkedvezményért

Egyelőre az idei évben is dinamikusan bővült a háztartási hitelezés, amely nemcsak a lakáscélú, hanem a fogyasztási hitelek, közelebbről nézve pedig a személyi kölcsönök terén is megnyilvánult. Míg a válságot követően évekig igen szerény mértékben vettek fel az emberek új hitelt, addig az utóbbi években egyre nagyobb és nagyobb mértékben teszik mindezt. De mennyi személyi hiteltartozása is van a magyaroknak, illetve mi is ez a termék egyáltalán?

Több százezer magyarnak vannak megszámlálva a napjai a munkahelyén

Mind az ideiglenes munkát vállalók, mind pedig a részmunkaidős állást betöltők aránya növekedett az Európai Unióban 2002 és 2017 között. Magyarország a tavalyi adatival, előbbiben a környező országokhoz viszonyítva közép tájt helyezkedik el, ám mindez azt is jelenti, hogy kb. 400 ezer ember munkájának fix lejárati ideje van. Részmunkaidős munkavállaló ellenben alig van az országban.

Borul a családi kassza: rémdrága hónapok várnak a magyarokra

Alig három hét és kezdetét veszi a 2018/2019-es tanév, ami évről évre óriási anyagi megterhelést jelent a magyar családoknak. Különösen nehéz helyzetben vannak például a gyermeküket egyedül nevelő szülők, valamint a nagycsaládosok. Hiszen egy általános iskolás gyermek iskolakezdése alaphangon 10-20 ezer forintba kerül. De persze a különböző eszközök mennyiségétől és minőségétől függően ez az összeg még tovább nőhet. És akkor a különböző számítástechnikai, illetve bútorszükségletekről még nem is beszéltünk. Éppen ezért, hogy tisztábban lássunk a tanszerek világában utánajártunk annak pontos mi, mennyibe kerül.

Ez az igazi rezsicsökkentés: százezreket spórolhatsz évente

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még javában tart a nyár, sokan nem is gondolnak ilyenkor az előttünk álló téli szezonra. Csakhogy érdemes előrelátónak lenni, ugyanis csúnyán pórul járhatunk, ha már a fűtési szezonban derül ki, hogy valami gond van a kazánnal vagy a tetőszerkezettel. Összeszedtük, mire érdeme figyelnie az ősz közeledtével a kertes ház, illetve a nyaraló-tulajdonosoknak.

Változik a boltok nyitvatartása: még most érdemes sietni a Tescóba, Lidlbe, Sparba

Augusztus 18-tól egy újabb háromnapos hosszúhétvége veszi kezdetét Magyarországon, ami megkavarhatja az előre ütemezett bevásárlásokat is. Ennek apropóján utánajártunk, miként változik a legnagyobb áruházak nyitvatartása, valamint megnéztük azt is, hogy milyen akciókkal várják a boltok az utolsó nyári hosszú hétvégén pihenni vágyó magyarokat.

Elárulták: ennyiért haknizik Korda György és Balázs Klári

Az énekesnő augusztus elején ünnepelte 66. születésnapját, férje pedig januárban töltötte be a 79. évét. Ennek ellenére egyikük sem pihen, folyamatosan vannak fellépéseik, melyeket ők maguk szerveznek le. Eszük ágába sincs visszavonulni, pedig állítólag megtehetnék, mivel van bőven félretett pénzük.


NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40