Pánik Törökországban: mi lesz most a kinti magyarokkal?

Pánik Törökországban: mi lesz most a kinti magyarokkal?

2018. augusztus 19. 19:01

Ezek voltak 2018 33. hetének legfontosabb, legérdekesebb, és legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes ajánlókra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Pánik Törökországban: mi lesz most a kint nyaraló magyar családokkal?

Látványos zuhanásba kezdett a török líra: harmadával olcsóbb a forinttal szemben, mint egy évvel ezelőtt. De vajon miként érint mindez minket, magyarokat, akiknek egyik kedvenc külföldi nyaralóhelyünk az ország? Utánajártunk, kik járhatnak jól, és vajon biztonságos-e még a térség.

Roham indult a magyar bankokba: tömegek állnak sorba a kamatkedvezményért

Egyelőre az idei évben is dinamikusan bővült a háztartási hitelezés, amely nemcsak a lakáscélú, hanem a fogyasztási hitelek, közelebbről nézve pedig a személyi kölcsönök terén is megnyilvánult. Míg a válságot követően évekig igen szerény mértékben vettek fel az emberek új hitelt, addig az utóbbi években egyre nagyobb és nagyobb mértékben teszik mindezt. De mennyi személyi hiteltartozása is van a magyaroknak, illetve mi is ez a termék egyáltalán?

Több százezer magyarnak vannak megszámlálva a napjai a munkahelyén

Mind az ideiglenes munkát vállalók, mind pedig a részmunkaidős állást betöltők aránya növekedett az Európai Unióban 2002 és 2017 között. Magyarország a tavalyi adatival, előbbiben a környező országokhoz viszonyítva közép tájt helyezkedik el, ám mindez azt is jelenti, hogy kb. 400 ezer ember munkájának fix lejárati ideje van. Részmunkaidős munkavállaló ellenben alig van az országban.

Borul a családi kassza: rémdrága hónapok várnak a magyarokra

Alig három hét és kezdetét veszi a 2018/2019-es tanév, ami évről évre óriási anyagi megterhelést jelent a magyar családoknak. Különösen nehéz helyzetben vannak például a gyermeküket egyedül nevelő szülők, valamint a nagycsaládosok. Hiszen egy általános iskolás gyermek iskolakezdése alaphangon 10-20 ezer forintba kerül. De persze a különböző eszközök mennyiségétől és minőségétől függően ez az összeg még tovább nőhet. És akkor a különböző számítástechnikai, illetve bútorszükségletekről még nem is beszéltünk. Éppen ezért, hogy tisztábban lássunk a tanszerek világában utánajártunk annak pontos mi, mennyibe kerül.

Ez az igazi rezsicsökkentés: százezreket spórolhatsz évente

Még javában tart a nyár, sokan nem is gondolnak ilyenkor az előttünk álló téli szezonra. Csakhogy érdemes előrelátónak lenni, ugyanis csúnyán pórul járhatunk, ha már a fűtési szezonban derül ki, hogy valami gond van a kazánnal vagy a tetőszerkezettel. Összeszedtük, mire érdeme figyelnie az ősz közeledtével a kertes ház, illetve a nyaraló-tulajdonosoknak.

Változik a boltok nyitvatartása: még most érdemes sietni a Tescóba, Lidlbe, Sparba

Augusztus 18-tól egy újabb háromnapos hosszúhétvége veszi kezdetét Magyarországon, ami megkavarhatja az előre ütemezett bevásárlásokat is. Ennek apropóján utánajártunk, miként változik a legnagyobb áruházak nyitvatartása, valamint megnéztük azt is, hogy milyen akciókkal várják a boltok az utolsó nyári hosszú hétvégén pihenni vágyó magyarokat.

Elárulták: ennyiért haknizik Korda György és Balázs Klári

Az énekesnő augusztus elején ünnepelte 66. születésnapját, férje pedig januárban töltötte be a 79. évét. Ennek ellenére egyikük sem pihen, folyamatosan vannak fellépéseik, melyeket ők maguk szerveznek le. Eszük ágába sincs visszavonulni, pedig állítólag megtehetnék, mivel van bőven félretett pénzük.


NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 24. 17:44