12 °C Budapest
Az angliai magyaroknak üzent Theresa May: Maradjatok!

Az angliai magyaroknak üzent Theresa May: Maradjatok!

2017. október 5. 09:00

Theresa May brit kormányfő arra kérte a Nagy-Britanniában élő és dolgozó külföldi EU-állampolgárokat, köztük a magyarokat is, hogy a brit uniós tagság megszűnése után is maradjanak a szigetországban - írja a HVG.

Az Egyesült Királyság 2019 márciusában mindenképpen kilép az Európai Unióból - közölte egyórás beszédében Theresa May, Nagy-Britannia miniszterelnöke. May elmondta, bízik abban, hogy a kilépési feltétekről szóló tárgyalásokon sikerül olyan megállapodást elérni, amely Nagy-Britannia és az EU érdekeit egyaránt szolgálni fogja majd.

A kormányfő szerint minden érintett alapvető fontosságú érdeke, hogy a tárgyalások sikerrel járjanak, de az Egyesült Királyság kormánya akkor jár el felelősségteljesen, ha minden eshetőségre felkészül. A külföldi EU-állampolgárokról pedig azt mondta, tudja, hogy a kilépési folyamat körükben bizonytalanságot és idegességet kelt, azonban

nem lehet azonban elég gyakran hangsúlyozni: nagyra tartjuk az Önök hozzájárulását országunk életformájához, és szívesen látjuk Önöket

- fogalmazott a brit kormányfő a konzervatívok pártkongresszusán.

Éppen ezért May felszólította a kilépési tárgyalások küldöttségeit, hogy minél hamarabb érjenek el megállapodást a külföldi munkavállalókat illetően. Hiszen London azt szeretné, hogy az Egyesült Királyságban maradjanak az ott élő külföldi EU-polgárok.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06