14 °C Budapest

Ilyen is van: akik milliókat fizetnek a rendszámtáblákért

MTI
2013. január 26. 20:30

Egyre többen akarják, de egyre kevesebb van belőle - 2,5 millió forintnak megfelelő januári átlagárával a sanghaji rendszámtábla valószínűleg a legdrágább fémlap a világon.

A táblácska átlagos ára a város történelmében először a múlt hét végén megtartott januári aukción lépte át a 70 ezer jüanes (2,45 millió forint) határt. A havonta egyszer, árverés útján értékesített rendszámtáblák iránt töretlen a kereslet a 23 milliós metropolisz lakói körében, ez volt sorozatban a hetedik hónap, hogy rekord magasságokba ugrottak az árak. Az átlagos ár jelenleg 75 332 jüan (2,64 millió forint), csaknem 6 000 jüannel (210 ezer forint) több, mint az előző hónapban.

Jelenleg havonta mindössze 9 ezer autótulajdonos kaphat rendszámtáblát, melyekért a hétvégén több mint 20 ezer ember versengett, a kvótákkal a városvezetés az utcákon közlekedő autók számát kívánja határok közé szorítani. Az árak emelkedésére a jövőben is számítani lehet, az átlagbérek növekedésével és a középosztály bővülésével egyre többen vennének autót maguknak. Bár emellett sok lakos már évek óta arra számít, hogy a rendszámtábla ára csökkeni fog, lassan-lassan ők is feladják reményeiket.

A sanghaji rendszámtáblák ára 2011 nyarán lépte át az 50 ezres határt, majd 2012 tavaszán a 60 ezres küszöböt is. A rendkívül magas árak miatt sok autótulajdonos panaszkodik, a rendszámtábla ára ugyanis egy kisebb autó árával egyenlő. Egy új Volkswagen Polo például 77 ezer jüan (2,7 millió forint), alig használt Opelt pedig 50 ezer jüanért (1,8 millió forint) is lehet kapni.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?