6 °C Budapest
Most éri meg telefont cserélni: akár 40 ezer forintot is spórolhatnak a szerencsések!

Most éri meg telefont cserélni: akár 40 ezer forintot is spórolhatnak a szerencsések!

2022. július 8. 17:34

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) bejelentette, hogy július 18-tól nem szűnik meg az állami 2G és 3G mobiltelefonok cseréje, hanem új feltételek mellett folytatódik. A korábbi 20 ezer forint helyett ugyanis innentől fogva már 40 ezer forint támogatást is kérdhetnek az érdeklődők, ráadásul a támogatással vásárolható telefonok felső ár korlátját is eltörölték.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) bejelentette, hogy meghosszabbítja az eredetileg 2022. július 17-ig tartó csereprogramját, amely így 2023. március 31-ig, vagy a programra előirányzott ötmilliárd forintos keret eléréséig lesz elérhető. 2022. július 18-tól az eMAG-Extreme Digital üzleteiben is az új feltételek alapján, készülékenként bruttó 40 ezer forintos támogatást lehet igényelni az eredeti, 20 ezer forintos támogatás helyett. Ezen felül a hírközlési hatóság e dátumtól kezdve eltörli a kedvezménnyel elvihető készülékek felső, 120 ezer forintos árkorlátját is, ennél drágább telefonokra is lehet majd támogatást igényelni. A árkorlát eltörlése révén az eMAG-Extreme Digital kínálatában mintegy ötszázféle modellre nő a támogatással igényelhető készülékek köre.

Kizárólag új, 4G vagy 5G technológiát, illetve a VoLTE nevű, 4G-s beszédhívási technológiát támogató mobilkészülék beszerzéséhez nyújtható támogatás - július 18-ától az eMAG.hu mobilkészülék-csereprogram aloldalán lesznek listázva a kompatibilis készülékek.

Miért kell lecserélni a 2G/3G mobilokat?

A kizárólag 2G vagy 3G hálózatokon működőképes mobiltelefonok cseréje azért vált aktuálissá, mert a hazai mobilszolgáltatók 2023-ra kivezetik 3G szolgáltatásaikat, mert már arányaiban nagyon kevés eszköz használja ezeket. A 3G-rádiósávokat több felhasználót kiszolgálni képes, gyorsabb átvitelt biztosító 4G/5G szolgáltatások nyújtására lehet majd használni. A 3G-s mellett 2G-s készülékek cseréjére is igénybe vehető az állami támogatás, hiszen az ilyen készülékek gyakorlatilag alkalmatlanok digitális szolgáltatások használatára. 2G-n mobiltelefonálni ezt követően is lehetséges lesz.

Hasznos tudnivalók a csereprogramban való részvételhez

A telefoncsere programban kizárólag magyar állampolgársággal (magyarországi lakhellyel) rendelkező magánszemélyek vehetik igénybe az állami támogatást, személyenként egy darab készülékre. További feltétel, hogy a pályázóknak rendelkezniük kell olyan működőképes 2G/3G készülékkel, amelyhez tartozik hazai szolgáltatónál kötött feltöltőkártyás vagy havidíjas mobilelőfizetés, illetve az ehhez tartozó SIM-kártya, amellyel 2022. április 30-ig bonyolítottak hanghívást valamelyik hazai mobilszolgáltató 2G vagy 3G mobilhálózatán.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az igénybe vevőknek vállalniuk kell, hogy a támogatásra jogosító régi készülékéről – a SIM kártya nélkül – a gyári beállítások visszaállításával minden személyes adatot letöröl, majd a készüléket leadja a kereskedőnek megsemmisítésre az új készülék megvásárlásakor. Valamilyen személyazonosságot igazoló okmány (személyazonosító igazolvány vagy kártyaformátumú vezetői engedély vagy útlevél), és lakcímkártya bemutatására is szükség van a jogosultság ellenőrzéséhez.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem