26 °C Budapest
Most éri meg telefont cserélni: akár 40 ezer forintot is spórolhatnak a szerencsések!

Most éri meg telefont cserélni: akár 40 ezer forintot is spórolhatnak a szerencsések!

2022. július 8. 17:34

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) bejelentette, hogy július 18-tól nem szűnik meg az állami 2G és 3G mobiltelefonok cseréje, hanem új feltételek mellett folytatódik. A korábbi 20 ezer forint helyett ugyanis innentől fogva már 40 ezer forint támogatást is kérdhetnek az érdeklődők, ráadásul a támogatással vásárolható telefonok felső ár korlátját is eltörölték.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) bejelentette, hogy meghosszabbítja az eredetileg 2022. július 17-ig tartó csereprogramját, amely így 2023. március 31-ig, vagy a programra előirányzott ötmilliárd forintos keret eléréséig lesz elérhető. 2022. július 18-tól az eMAG-Extreme Digital üzleteiben is az új feltételek alapján, készülékenként bruttó 40 ezer forintos támogatást lehet igényelni az eredeti, 20 ezer forintos támogatás helyett. Ezen felül a hírközlési hatóság e dátumtól kezdve eltörli a kedvezménnyel elvihető készülékek felső, 120 ezer forintos árkorlátját is, ennél drágább telefonokra is lehet majd támogatást igényelni. A árkorlát eltörlése révén az eMAG-Extreme Digital kínálatában mintegy ötszázféle modellre nő a támogatással igényelhető készülékek köre.

Kizárólag új, 4G vagy 5G technológiát, illetve a VoLTE nevű, 4G-s beszédhívási technológiát támogató mobilkészülék beszerzéséhez nyújtható támogatás - július 18-ától az eMAG.hu mobilkészülék-csereprogram aloldalán lesznek listázva a kompatibilis készülékek.

Miért kell lecserélni a 2G/3G mobilokat?

A kizárólag 2G vagy 3G hálózatokon működőképes mobiltelefonok cseréje azért vált aktuálissá, mert a hazai mobilszolgáltatók 2023-ra kivezetik 3G szolgáltatásaikat, mert már arányaiban nagyon kevés eszköz használja ezeket. A 3G-rádiósávokat több felhasználót kiszolgálni képes, gyorsabb átvitelt biztosító 4G/5G szolgáltatások nyújtására lehet majd használni. A 3G-s mellett 2G-s készülékek cseréjére is igénybe vehető az állami támogatás, hiszen az ilyen készülékek gyakorlatilag alkalmatlanok digitális szolgáltatások használatára. 2G-n mobiltelefonálni ezt követően is lehetséges lesz.

Hasznos tudnivalók a csereprogramban való részvételhez

A telefoncsere programban kizárólag magyar állampolgársággal (magyarországi lakhellyel) rendelkező magánszemélyek vehetik igénybe az állami támogatást, személyenként egy darab készülékre. További feltétel, hogy a pályázóknak rendelkezniük kell olyan működőképes 2G/3G készülékkel, amelyhez tartozik hazai szolgáltatónál kötött feltöltőkártyás vagy havidíjas mobilelőfizetés, illetve az ehhez tartozó SIM-kártya, amellyel 2022. április 30-ig bonyolítottak hanghívást valamelyik hazai mobilszolgáltató 2G vagy 3G mobilhálózatán.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az igénybe vevőknek vállalniuk kell, hogy a támogatásra jogosító régi készülékéről – a SIM kártya nélkül – a gyári beállítások visszaállításával minden személyes adatot letöröl, majd a készüléket leadja a kereskedőnek megsemmisítésre az új készülék megvásárlásakor. Valamilyen személyazonosságot igazoló okmány (személyazonosító igazolvány vagy kártyaformátumú vezetői engedély vagy útlevél), és lakcímkártya bemutatására is szükség van a jogosultság ellenőrzéséhez.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?