35 °C Budapest
Senior Woman Giving Credit Card Details On The Phone

Nincs mese, komoly áremelés jön a Diginél: zsebükbe nyúlhatnak az előfizetők

2022. május 17. 08:32

Az áremelés a legjobban a 2019-ben indult mobilszolgáltatás előfizetőit érinti majd, akik korábban eleve határozatlan idejű szerződést köthettek csak a Digi-vel.

A jelenlegieknél drágábban elérhető díjcsomagokat vezet be kínálatába júliustól a Digi Távközlési Kft. – írja a HWSW.

Az áremelés a legjobban a 2019-ben indult mobilszolgáltatás előfizetőit érinti majd, akik korábban eleve határozatlan idejű szerződést köthettek csak a Digi-vel, így az új havi díjak július 1-jétől automatikusan alkalmazhatóak az esetükben – hívta fel a figyelmet a portál.

A Digimobil Plusz és Max tarifák havi díja egységesen 1500 forintról 1600 forintra nő, ha pedig eddig 1000 forintot fizettek, mert más Digi szolgáltatásokkal együtt igényelték a mobilt, 300 forinttal kell majd többet fizetniük – ez 30 százalékos áremelésnek minősül.

Szintén megváltozik a Digi Junior társ-díjcsomag előfizetési díja is; ez a jelenlegi 500-ról 800 forintra (illetve önállóan 1000-ről 1100 forintra) emelkedik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A mobilos díjcsomagok esetében további tarifatételek (pl. perc- és SMS-díj) azonban nem változnak, illetve a díjcsomagokba foglalt szolgáltatásokhoz sem nyúl hozzá a cég. Július 1-jével új lakossági vezetékes szolgáltatások is megjelennek a Digi kínálatában, melyek tartalmukban nem hoznak semmilyen számottevő változást a 2019-ben bevezetett konstrukciókhoz képest, áruk azonban eltérő mértékben emelkedik – kivéve a vezetékes telefonszolgáltatást, amit nem érintenek a változások.

A HWSW számításai alapján az az előfizető, aki a tévé- és internetszolgáltatást, valamint a telefonszolgáltatást is a Digitől veszi igénybe ("Digi Nekem" konstrukció), 400 és 900 Ft közötti összeggel fizet majd többet a csomagban foglalt szolgáltatásoktól függően.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?