Bankkártyával vennél államkötvényt? Nem mindig egyszerű

Pénzcentrum
2013. október 4. 11:02

Kártyával is lehet venni euró államkötvényt, de csak írásos megbízással. Még mindig erősnek mondható a forint az elmúlt hónapokban megszokott szintekhez képest, ezért is ajánlottuk befektetésnek a P€MÁK-ot, vagyis Prémium Euró Magyar Államkötvényt. De vásárlás során sokan beleszaladhattak abba, hogy a forint alapú értékpapírokkal szemben nem egyszerű bankkártyával fizetni a WebKincstárban e termék esetén.

Azt tudjuk, hogy a forintban kibocsátott állampapírokat azonnal vásárolhatunk bankkártyával. De a P€MÁK (Prémium Euró Magyar Államkötvény) esetén bankkártyás fizetéssel csak úgy vásárolható euró kötvény, ha az ügyfél lehúzza a bankkártyát az ügyfélszolgálati pontnál, írásos megbízást ad a vásárlásra, majd a Kincstár a számlán történő euró jóváírás napján teljesíti a vételi megbízást a Speciális Szerződési Feltételeknek megfelelően. Az ilyen bankkártyás fizetésnél az alkalmazott átváltási árfolyamokról (konverzió) az ügyfeleknek a kártyakibocsátónál kell érdeklődni.

Jelenleg tehát közvetlenül egy lépésben nem lehet kártyával euró alapú kötvényt venni a WebKincstárban. Amint ez a jövőben változik, azonnal közzétesszük.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem