7 °C Budapest

Itt a lista: ezek a gyógyszerek lesznek olcsóbbak - a 38. hét hírei

Pénzcentrum
2013. szeptember 22. 18:30

Ezek a 38. hét legfontosabb, legérdekesebb hírei a Pénzcentrum.hu-n. A teljes hír elolvasásához kattints a címekre.

Ezek a gyógyszerek lesznek olcsóbbak: itt a teljes lista
Csaknem hétszáz gyógyszer ára csökken átlagosan 13,5 százalékkal október 1-jével a legújabb gyártói vaklicit eredményeként - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP). Lesz olyan készítmény, amely 70 százalékkal kevesebbe kerül majd.

Az év tankönyvbotránya: itt hibázott a Könyvtárellátó!
Egyelőre aligha nevezhető sikersztorinak a tankönyvellátás államosítása. (Vélemény)

Tízezreket kaszálhatsz Te is: nézd meg, hogyan!
Aki betart néhány egyszerű szabályt, annak nem csak hasznos társa lehet egy hitelkártya, de súlyos tízezreket kereshet vele évente.

Külföldi munka? Így verik át a gyanútlan magyarokat
Bár pontos számok nincsenek, a szakértők szerint egyértelműen növekszik a külföldön munkát vállaló magyarok száma. És persze egyre többen vannak olyanok is, akik megfelelő felkészülés, informálódás híján keserű tapasztalatokkal kénytelenek rövid időn belül hazatérni, vagy még itthon csalók csapdájába esnek. Az elmúlt hónapokban is hallhattunk olyan esetekről, amikor külföldi munka ígéretével csaltak ki tíz-vagy százezreket a gyanútlan áldozatoktól.

Indul a fűtési szezon! Ennyiért vizsgálják át a rendszert!
A napokban igazi őszi idő köszöntött ránk, így a legtöbb háztartás már a fűtés beüzemelését tervezgeti szerte az országban. Mielőtt azonban feltekernénk készülékeink hőfokszabályzóit, számba kell vennünk a fűtés indításával kapcsolatos teendőket. A gáz fűtőkészülékek műszaki, biztonságtechnikai átvizsgálása 3 ezer forinttól indul, nem érdemes azonban ezt az összeget megspórolni. A nemtörődömség könnyen balesettel is végződhet.

Vége lehet az autósok rémálmának: jöhetnek az új szabályok?
Kérdés, mennyire unják már az autósok, hogy egy baleset után egy olyan biztosítóval kell egyezkednie, amelyik ellenérdekelt a kárrendezésben. A megoldás a direkt kárrendezés lehet, vagyis az, ha a saját biztosító fizeti ki a keletkezett kárt, amit végül behajt a vétkes fél biztosítóján.

A Tesco titkos múltja: így kezdődött az egész
Talán sokak számára meglepő, de a Tesco - a világ egyik legnagyobb üzletláncaként - számos újdonságot vezetett be a globális kiskereskedelemben. Az újítások a legendás alapítótól, Jack Cohentől indultak, aki 95 éve indította el egyszemélyes élelmiszeripari vállalkozását.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Megvan a devizahitelesek tökéletes mentőcsomagja
A teljes futamidő alatt rögzített vagy felvételkori árfolyamon számolják el a törlesztőt, a könnyítés ne csak a rászoruló családoknak járjon és a program költségeit a bankok fizessék - ez az álma azoknak, akik szavaztak a Pénzcentrum.hu devizahiteles mentőcsomagja kapcsán feltett kérdésekre.

Fontos változás jön a magyar boltokban
Tizenkét napjuk maradt a pénztárgépcserére a magyar boltosoknak. Októbertől ugyanis bünteti a NAV, ha nem rendelték meg új, online kasszájukat. Eddig már mintegy 190 ezer pénztárgép üzembe helyezéséhez kértek regisztrációs kódot a NAV-tól, és 110 ezren már biztosan állami támogatással juthatnak új készülékükhöz.

Elképesztő! Így lopják az internetet a magyar kisvárosban
Ilyet sem láttunk még! Parabola antennára erősített konzerves dobozzal lopják az internetet Kazincbarcikán.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 17:16
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem