Itt a lista: ezek a gyógyszerek lesznek olcsóbbak - a 38. hét hírei

Pénzcentrum
2013. szeptember 22. 18:30

Ezek a 38. hét legfontosabb, legérdekesebb hírei a Pénzcentrum.hu-n. A teljes hír elolvasásához kattints a címekre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ezek a gyógyszerek lesznek olcsóbbak: itt a teljes lista
Csaknem hétszáz gyógyszer ára csökken átlagosan 13,5 százalékkal október 1-jével a legújabb gyártói vaklicit eredményeként - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP). Lesz olyan készítmény, amely 70 százalékkal kevesebbe kerül majd.

Az év tankönyvbotránya: itt hibázott a Könyvtárellátó!
Egyelőre aligha nevezhető sikersztorinak a tankönyvellátás államosítása. (Vélemény)

Tízezreket kaszálhatsz Te is: nézd meg, hogyan!
Aki betart néhány egyszerű szabályt, annak nem csak hasznos társa lehet egy hitelkártya, de súlyos tízezreket kereshet vele évente.

Külföldi munka? Így verik át a gyanútlan magyarokat
Bár pontos számok nincsenek, a szakértők szerint egyértelműen növekszik a külföldön munkát vállaló magyarok száma. És persze egyre többen vannak olyanok is, akik megfelelő felkészülés, informálódás híján keserű tapasztalatokkal kénytelenek rövid időn belül hazatérni, vagy még itthon csalók csapdájába esnek. Az elmúlt hónapokban is hallhattunk olyan esetekről, amikor külföldi munka ígéretével csaltak ki tíz-vagy százezreket a gyanútlan áldozatoktól.

Indul a fűtési szezon! Ennyiért vizsgálják át a rendszert!
A napokban igazi őszi idő köszöntött ránk, így a legtöbb háztartás már a fűtés beüzemelését tervezgeti szerte az országban. Mielőtt azonban feltekernénk készülékeink hőfokszabályzóit, számba kell vennünk a fűtés indításával kapcsolatos teendőket. A gáz fűtőkészülékek műszaki, biztonságtechnikai átvizsgálása 3 ezer forinttól indul, nem érdemes azonban ezt az összeget megspórolni. A nemtörődömség könnyen balesettel is végződhet.

Vége lehet az autósok rémálmának: jöhetnek az új szabályok?
Kérdés, mennyire unják már az autósok, hogy egy baleset után egy olyan biztosítóval kell egyezkednie, amelyik ellenérdekelt a kárrendezésben. A megoldás a direkt kárrendezés lehet, vagyis az, ha a saját biztosító fizeti ki a keletkezett kárt, amit végül behajt a vétkes fél biztosítóján.

A Tesco titkos múltja: így kezdődött az egész
Talán sokak számára meglepő, de a Tesco - a világ egyik legnagyobb üzletláncaként - számos újdonságot vezetett be a globális kiskereskedelemben. Az újítások a legendás alapítótól, Jack Cohentől indultak, aki 95 éve indította el egyszemélyes élelmiszeripari vállalkozását.

Megvan a devizahitelesek tökéletes mentőcsomagja
A teljes futamidő alatt rögzített vagy felvételkori árfolyamon számolják el a törlesztőt, a könnyítés ne csak a rászoruló családoknak járjon és a program költségeit a bankok fizessék - ez az álma azoknak, akik szavaztak a Pénzcentrum.hu devizahiteles mentőcsomagja kapcsán feltett kérdésekre.

Fontos változás jön a magyar boltokban
Tizenkét napjuk maradt a pénztárgépcserére a magyar boltosoknak. Októbertől ugyanis bünteti a NAV, ha nem rendelték meg új, online kasszájukat. Eddig már mintegy 190 ezer pénztárgép üzembe helyezéséhez kértek regisztrációs kódot a NAV-tól, és 110 ezren már biztosan állami támogatással juthatnak új készülékükhöz.

Elképesztő! Így lopják az internetet a magyar kisvárosban
Ilyet sem láttunk még! Parabola antennára erősített konzerves dobozzal lopják az internetet Kazincbarcikán.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?