2018. szeptember 23. vasárnap Tekla

Kiderült, miből újítják fel otthonaikat a magyarok


A magyar lakások 85 százalékában végeztek kisebb-nagyobb felújítási munkákat az elmúlt 10 évben, de a lakáshitelek elenyésző részét fordították csak erre. Helyette inkább a személyi kölcsönt választja a lakosság, mivel ahhoz könnyebb hozzájutni, és jelzálogfedezet sem kell hozzá - olvasható a Világgazdaság cikkében.


11,4 milliárd forintot tett ki a felújítási céllal felvett lakáshitelek száma az év első 5 hónapjában, ami ugyan több, mint egy évvel ezelőtt, ám az összes lakáshitel-szerződésnek mindössze 3,6 százaléka. A Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint használt lakások vásárlására fordították a hitelek háromnegyedét.

Feltehetően szívesebben veszünk fel inkább személyi kölcsönt, ha felújítani, korszerűsíteni szeretnénk, hiszen az nem csak olcsóbb, de akár néhány napon belül folyósítják. A kamata sem magas, bizonyos feltételek teljesülése mellett akár még egyszámjegyű is maradhat.

Karbantartás leggyakoribb formája a festés volt, ezt a lakott lakások 81 százalékában végezték el, gépészeti berendezéseket pedig az otthonok negyedében cseréltek 2006 és 2016 között.

NEM SOKÁIG LESZ ILYEN OLCSÓ A FINANSZÍROZÁS!

Noha a kamatok rekord alacsony szinten vannak, elemzők szerint már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Éppen ezért nem árt sietni, most ugyanis még kölcsönből is megérheti finanszírozni költséges terveinket, legyen szó otthonunk korszerűsítéséről, családi autónk lecseréléséről, vagy épp egy fizetős tanfolyam elvégzéséről. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 20 033 forintos törlesztőt ígér a 8,81%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében 20 252 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Budapest Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Iparági figyelmeztetés: rengeteg magyar család maradhat fűtés nélkül
Csak hetekre előre lehet időpontot egyeztetni a fűtésszerelőkkel.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk