2018. július 21. szombat Dániel, Daniella

Kiderült, miből újítják fel otthonaikat a magyarok


A magyar lakások 85 százalékában végeztek kisebb-nagyobb felújítási munkákat az elmúlt 10 évben, de a lakáshitelek elenyésző részét fordították csak erre. Helyette inkább a személyi kölcsönt választja a lakosság, mivel ahhoz könnyebb hozzájutni, és jelzálogfedezet sem kell hozzá - olvasható a Világgazdaság cikkében.


11,4 milliárd forintot tett ki a felújítási céllal felvett lakáshitelek száma az év első 5 hónapjában, ami ugyan több, mint egy évvel ezelőtt, ám az összes lakáshitel-szerződésnek mindössze 3,6 százaléka. A Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint használt lakások vásárlására fordították a hitelek háromnegyedét.

Feltehetően szívesebben veszünk fel inkább személyi kölcsönt, ha felújítani, korszerűsíteni szeretnénk, hiszen az nem csak olcsóbb, de akár néhány napon belül folyósítják. A kamata sem magas, bizonyos feltételek teljesülése mellett akár még egyszámjegyű is maradhat.

Karbantartás leggyakoribb formája a festés volt, ezt a lakott lakások 81 százalékában végezték el, gépészeti berendezéseket pedig az otthonok negyedében cseréltek 2006 és 2016 között.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 34 571 forintos törlesztőrészlettel a K&H Bank nyújtja, de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank 35 018 forintos törlesztőt ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, és az ERSTE Bank konstrukcióját is. Az OTP Bank ügyfelei viszont jobb, ha résen vannak, náluk ugyanis 19,55%-os THM fut, ami 45 604 forintos törlesztőt jelent. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ennyiért gályáznak a napszámosok a magyar gyümölcsösökben
Jócskán emelkedtek az órabérek tavalyhoz képest.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS