6 °C Budapest
Construction industry concept - architects and engineers discussing work progress between concrete walls, scaffolds and cranes.

Itt áll feketén-fehéren: csúnya válság jön, veszélyben a magyarok lakhatása is?

2022. október 14. 12:03

2022 augusztusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint megegyezett az egy évvel korábbival. Az építményfőcsoportok termelése közül az épületek építéséé 5,5%-kal emelkedett, az egyéb építményeké 8,5%-kal csökkent. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 4,4%-kal alacsonyabb volt a júliusinál.

2022 augusztusában az előző év azonos hónapjához képest az építményfőcsoportok termelése közül az épületeké 5,5%-kal bővült, az egyéb építményeké 8,5%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 4,9, az egyéb építmények építésében 13,0%-kal csökkent a termelés. A speciális szaképítés termelése 12,1%-kal emelkedett. A megkötött új szerződések volumene a 2021. augusztusi bázisnál 50,4%-kal kisebb volt.

Az épületek építésére kötött szerződéseké 18,3, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 68,9%-kal maradt el az egy évvel korábbitól. Az építőipari vállalkozások augusztus végi szerződésállományának volumene 7,8%-kal kisebb volt a 2021. augusztus véginél. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 18,9%-kal csökkent, az egyéb építményekre vonatkozóké 0,2%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. 2022 első nyolc hónapjában az előző év azonos időszakához képest az építőipari termelés 5,3%-kal bővült.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?