Fotó: RTL Magyarország

Zseniális ötlet, vagy lehúzás: te vennél ilyet 15 ezerért a gyerekednek?

2022. február 4. 19:07

Olykor egészen elképesztő ötletekkel állnak a vállalkozókedvű magyarok a nagybefektetők elé. Így történt ez a múlt héten is, amikor Rejtő Anett egy felmatricázott kartondobozzal érkezett az RTL Klub Cápák között című üzleti showműsorába reménybeli üzleti partnerei elé. Zseniális ötlet vagy szemfényvesztés? Olvasóink döntöttek.

A Pénzcentrum hétről hétre követi a Cápák között című üzleti showműsort, ami az RTL Klubon megy vasárnap esténként. A január 30-i adásban többek között megismerkedhettünk Rejtő Anettel, aki egy régi álmát szerette volna megvalósítani. Kisgyerekes szülőknek kínál segítséget: egy olyan dobozt tervezett, melybe a csecsemőt lehet fektetni, míg az édesanyja elvégzi a mindennapi tevékenységeit, de akár utazáskor is jól jön ez az eszköz.

A nem mindennapi ötlet végül nem nyerte el a Cápák tetszését, de kíváncsiak voltunk, mit szólnak hozzá olvasóink: ők vajon szívesen fektetnék csecsemőjüket egy kartondobozba?

Olvasóink egyöntetű vélemény alapján ez a doboz tehát alkalmatlan egy csecsemő tárolására, és a Cápák is hasonló véleményen voltak. Mivel a prototípuson kívül nem volt semmi értékelhető eredménye, nem is vették komolyan Anettet, sőt, egy ponton már kezdett kínossá válni a pitch-e, Moldován András lényegében bohócot csinált belőle. Végül Szabina könyörült meg rajta és véget vetett az ugratásnak, de az sem volt kevésbé kínos, amikor rátért a számokra. Hamar világossá vált, hogy gyakorlatilag a semmiből ajánlott fel 5 százalékot 10 millió forintért cserébe a vállalkozó:

Anett a tervei szerint 4500 darabot szeretne eladni 2022-ben, 15 ezer forintért árulta volna, 5 ezer forintos nyereségnél ez egy év alatt 22 millió forintot hozna neki. Úgy becsülte, hogy az ötletére épülő vállalkozás 5 százaléka 10 milliót ér, tehát a majdani cége értéke 200 millió forint. A Cápák ezt irreálisan magas cégértéknek tartották, Petya el is magyarázta, miért:

Amikor mi befektetünk, akkor az az alapelvünk, hogy mi adunk valamennyit és te hozod a többit. Ebből jön össze a cégérték. Ha én adok 10 milliót, akkor ahhoz, hogy a végén 200 milliót érjen a cég, neked 190 milliót kell behoznod.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Anett a lendületét és a kreativitását árazta be ezek szerint ennyire, ez azonban a sokat látott befektetők szerint nem ér ennyit.

Címlapkép: RTL Magyarország

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm