Fotó: RTL Magyarország

Zseniális ötlet, vagy lehúzás: te vennél ilyet 15 ezerért a gyerekednek?

2022. február 4. 19:07

Olykor egészen elképesztő ötletekkel állnak a vállalkozókedvű magyarok a nagybefektetők elé. Így történt ez a múlt héten is, amikor Rejtő Anett egy felmatricázott kartondobozzal érkezett az RTL Klub Cápák között című üzleti showműsorába reménybeli üzleti partnerei elé. Zseniális ötlet vagy szemfényvesztés? Olvasóink döntöttek.

A Pénzcentrum hétről hétre követi a Cápák között című üzleti showműsort, ami az RTL Klubon megy vasárnap esténként. A január 30-i adásban többek között megismerkedhettünk Rejtő Anettel, aki egy régi álmát szerette volna megvalósítani. Kisgyerekes szülőknek kínál segítséget: egy olyan dobozt tervezett, melybe a csecsemőt lehet fektetni, míg az édesanyja elvégzi a mindennapi tevékenységeit, de akár utazáskor is jól jön ez az eszköz.

A nem mindennapi ötlet végül nem nyerte el a Cápák tetszését, de kíváncsiak voltunk, mit szólnak hozzá olvasóink: ők vajon szívesen fektetnék csecsemőjüket egy kartondobozba?

Olvasóink egyöntetű vélemény alapján ez a doboz tehát alkalmatlan egy csecsemő tárolására, és a Cápák is hasonló véleményen voltak. Mivel a prototípuson kívül nem volt semmi értékelhető eredménye, nem is vették komolyan Anettet, sőt, egy ponton már kezdett kínossá válni a pitch-e, Moldován András lényegében bohócot csinált belőle. Végül Szabina könyörült meg rajta és véget vetett az ugratásnak, de az sem volt kevésbé kínos, amikor rátért a számokra. Hamar világossá vált, hogy gyakorlatilag a semmiből ajánlott fel 5 százalékot 10 millió forintért cserébe a vállalkozó:

Anett a tervei szerint 4500 darabot szeretne eladni 2022-ben, 15 ezer forintért árulta volna, 5 ezer forintos nyereségnél ez egy év alatt 22 millió forintot hozna neki. Úgy becsülte, hogy az ötletére épülő vállalkozás 5 százaléka 10 milliót ér, tehát a majdani cége értéke 200 millió forint. A Cápák ezt irreálisan magas cégértéknek tartották, Petya el is magyarázta, miért:

Amikor mi befektetünk, akkor az az alapelvünk, hogy mi adunk valamennyit és te hozod a többit. Ebből jön össze a cégérték. Ha én adok 10 milliót, akkor ahhoz, hogy a végén 200 milliót érjen a cég, neked 190 milliót kell behoznod.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Anett a lendületét és a kreativitását árazta be ezek szerint ennyire, ez azonban a sokat látott befektetők szerint nem ér ennyit.

Címlapkép: RTL Magyarország

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?