Firefighter in fire fighting operation.

Ilyen helyen éltek az éjszaka történt tűzesetek áldozatai: pincében, melléképületben csaptak fel a lángok

2021. december 21. 11:15

Hétfőről keddre virradó éjszaka két ember is tűzben vesztette életét. Hétfőn este háromnegyed 11-kor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy épület a Veszprém megyei Dudaron, a Kiss Imre utcában. Egy ikerház nyolcvan négyzetméteres lakása alatti pincében keletkezett a tűz.

Az esethez négy tűzoltó vonult egy járművel. A tűzoltók kiérkezésekor a negyven négyzetméteres, lakásként berendezett pince egyik húsz négyzetméteres szobájában lévő mikrohullámú sütő, annak szekrénye, a benne lévő ruhák és elektromos vezetékek égtek három négyzetméteren. A pincében kialakított lakrészben egy idős ember lakott, akit a tűzoltók kiérkezése előtt egy rokona próbált kimenteni. A tűzoltók a lakrész bejáratánál találtak rá, az életét azonban már nem tudták megmenteni. A halálát füstmérgezés okozhatta.  

Kedd hajnalban fél három körül érkezett a jelzés, amely szerint Budapest tizenötödik kerületében kigyulladt egy ház melléképülete. A Damjanich János utcai házhoz két járművel tíz tűzoltó vonult. A száz négyzetméteres, életvitelszerűen lakott melléképületben körülbelül ötven négyzetméteren pusztított a tűz, a szőnyeg és különféle bútorok égtek. A tűzoltók az oltási munkálatok közben a kályha mellett találták meg a ház lakójának holttestét. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a melléképülettel egybeépített főépületre nem terjedt át a tűz.

A katasztrófavédelem mindkét tűz keletkezési körülményeit vizsgálja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25