11 °C Budapest

Megtaláltuk: ennyiért árulják a Makovecz-család villáját + képek!

2019. május 25. 16:01

Friss bulvárhírek szerint 250 millió forintért árulják a Makovecz Imre által tervezett, 220 nm-es romantikus villát budán, a 12. kerületben. A világhírű magyar építész családjára számára tervezett ház a hirdetés szerint remek befektetési lehetőség. Mutatjuk a képeket.

Makovecz Imre munkássága során közel ötszáz épületet tervezett, amelyek közül nagyjából a fele épült meg. Az úgy nevezett organikus építészet híve volt, melynek fő alapelve, hogy az épület belesimuljon a tájba, része legyen a környezetnek, amelybe tervezték. Ez a szándék, és az építész sajátos stílusjegyei fedezhetőek fel a leghírebb épületein is, mint a piliscsabai egyetem épületei, a makói Hagymaház, és Hagymatikum Fürdő, vagy a csíkszeredai és siófoki templom. A Bors adta hírül, hogy árulják a családja számára tervezett villát, a Pénzcentrum pedig megtalálta az ingatlan hirdetését.

Forrás: ingatlan.com

A képeken is látszik, hogy az 1008 négyzetméteres telken álló ház tervezésekor fő szempont volt a természetes anyagok: a fa és a kő használata. Az 1981 és 200 között épült villában a nappalin és konyhán felül, 4 hálószobába és 2 fürdőszoba található. Az épület két szintes, pincével és garázzsal rendelkezik.

Az 1 millió 136 ezer forintos négyzetméterár nem átlagos a környéken, de nem is olyan kimagasló. Találhatunk itt 210 négyzetméteres villát is 279 millió forintért, igaz hogy a telekméret kisebb, és persze vannak olcsóbbak is. Egy 250 négyzetméteres villa 220 millió forintért is árulnak, tehát olcsóbb és drágább ajánlat is van a piacon a Makovecz-villánál.

Forrás: ingatlan.com

Nem áll meg az áremelkedés

Tavaly a használt lakásokat az egy évvel korábbinál 8,3, az új lakáso-kat 5,1 százalékkal magasabb áron értékesítették (tiszta, összetételhatástól megtisztított árváltozás alapján). 2015 óta a használt lakások éves áremelkedése alapvetően meghaladta az új lakásokét: a 2015. évinél a használt lakások 30, az újak 23 százalékkal kerültek többe. A lakásárak emelkedése reál értelemben is számottevő volt az elmúlt években. A használt lakások 2015 óta bekövetkezett árnövekedése a fogyasztói árak változásának hatását kiszűrve 23, az új lakásoké 16 százalékos volt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A használtlakás-árak emelkedése 2018 II. negyedévében gyorsult fel és távolodott el az új lakások áralakulási trendjétől

- derült ki a KSH lakásárindexéből. 2018-ban Budapesten a használt lakások átlagosan 28,7 millió forintba kerültek, 4,3 millió forinttal többe, mint 2017-ben.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem