Megtaláltuk: ennyiért árulják a Makovecz-család villáját + képek!

Megtaláltuk: ennyiért árulják a Makovecz-család villáját + képek!

2019. május 25. 16:01

Friss bulvárhírek szerint 250 millió forintért árulják a Makovecz Imre által tervezett, 220 nm-es romantikus villát budán, a 12. kerületben. A világhírű magyar építész családjára számára tervezett ház a hirdetés szerint remek befektetési lehetőség. Mutatjuk a képeket.

Makovecz Imre munkássága során közel ötszáz épületet tervezett, amelyek közül nagyjából a fele épült meg. Az úgy nevezett organikus építészet híve volt, melynek fő alapelve, hogy az épület belesimuljon a tájba, része legyen a környezetnek, amelybe tervezték. Ez a szándék, és az építész sajátos stílusjegyei fedezhetőek fel a leghírebb épületein is, mint a piliscsabai egyetem épületei, a makói Hagymaház, és Hagymatikum Fürdő, vagy a csíkszeredai és siófoki templom. A Bors adta hírül, hogy árulják a családja számára tervezett villát, a Pénzcentrum pedig megtalálta az ingatlan hirdetését.

Forrás: ingatlan.com

A képeken is látszik, hogy az 1008 négyzetméteres telken álló ház tervezésekor fő szempont volt a természetes anyagok: a fa és a kő használata. Az 1981 és 200 között épült villában a nappalin és konyhán felül, 4 hálószobába és 2 fürdőszoba található. Az épület két szintes, pincével és garázzsal rendelkezik.

Az 1 millió 136 ezer forintos négyzetméterár nem átlagos a környéken, de nem is olyan kimagasló. Találhatunk itt 210 négyzetméteres villát is 279 millió forintért, igaz hogy a telekméret kisebb, és persze vannak olcsóbbak is. Egy 250 négyzetméteres villa 220 millió forintért is árulnak, tehát olcsóbb és drágább ajánlat is van a piacon a Makovecz-villánál.

Forrás: ingatlan.com

Nem áll meg az áremelkedés

Tavaly a használt lakásokat az egy évvel korábbinál 8,3, az új lakáso-kat 5,1 százalékkal magasabb áron értékesítették (tiszta, összetételhatástól megtisztított árváltozás alapján). 2015 óta a használt lakások éves áremelkedése alapvetően meghaladta az új lakásokét: a 2015. évinél a használt lakások 30, az újak 23 százalékkal kerültek többe. A lakásárak emelkedése reál értelemben is számottevő volt az elmúlt években. A használt lakások 2015 óta bekövetkezett árnövekedése a fogyasztói árak változásának hatását kiszűrve 23, az új lakásoké 16 százalékos volt.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A használtlakás-árak emelkedése 2018 II. negyedévében gyorsult fel és távolodott el az új lakások áralakulási trendjétől

- derült ki a KSH lakásárindexéből. 2018-ban Budapesten a használt lakások átlagosan 28,7 millió forintba kerültek, 4,3 millió forinttal többe, mint 2017-ben.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?