20 °C Budapest
Súlyos a helyzet: több Pest megyei településen nincs vízszolgáltatás

Súlyos a helyzet: több Pest megyei településen nincs vízszolgáltatás

2019. január 19. 20:00

Nyolc településen nincs víz, néhány helyen péntek óta akadozik a szolgáltatás. A DMRV Zrt. a Facebookon azt írta, a hibát kijavították, már csak a rendszert kell feltölteni - ez viszont sokáig tart.

Műszaki hiba miatt nincs vízszolgáltatás Pest megye néhány településén, egyes helyeken már péntek óta nincs víz.

A vízhiány ezeket a településeket érinti: Budakalász, Pomáz, Csobánka, Üröm, Pilisborosjenő, Üröm, Solymár, és rajtuk kívül még Pilisvörösvár magasabban fekvő területei.

A DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. Facebook-oldala szerint már kijavították a hibát, és megkezdődött a rendszer feltöltése -ez azonban sokáig tart, ezért a helyiek türelmét és megértését kérik.

Az érintett terület vízellátását egy 400 mm-es regionális távvezeték szolgáltatja, ez szállítja nagy nyomáson a vizet a tahi vízbázisról. A meghibásodás miatt ezt a vízbázist jelenleg nem tudjuk használni, ezért egy olyan vízbázisból kell a fogyasztóinkat ellátnunk, amelynek kapacitása sajnos nem tudja kielégíteni a felmerülő plusz igényeket. A hibaelhárítás folyamatosan zajlik a technológiai előírások betartása mellett. Ez azt jelenti, hogy például meg kell várni, amíg megköt a javításhoz szükséges beton, el kell végezni a légtelenítést, stb. Csak ezek után lehet a rendszert újra nyomás alá helyezni

- írták egy kommentben.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?