2 °C Budapest
Kiderült: ilyen ingatlanba költözne a magyarok negyede

Kiderült: ilyen ingatlanba költözne a magyarok negyede

2018. augusztus 28. 18:00

Szárnyal az ingatlanpiac, sorra épülnek a lakóparkok. Egy friss felméréséből kiderült, hogy az internetezők egyharmada érintett az lakáskeresésben és egynegyedük szívesen költözne új építésű ingatlanba. Lakóparkban nem csak azért jó élni, mert tuti, hogy évekig nem kell aggódni a felújítás miatt, hanem, amint erre a kutatás is rámutatott, számtalan más érv szól mellette.

A Jófogás és a GKI Digital 10 000 internetezőt kérdezett meg ingatlanpreferenciáikkal kapcsolatban. A válaszokból kiderült, hogy a megkérdezettek negyede álmodozik arról, hogy új építésű ingatlanba, esetleg egy modern lakóparkba költözik. A kutatás szerint az új építés legfontosabb előnyeként a kevesebb problémát, a magasabb minőséget, a testreszabhatóságot, a fiatal lakóközösséget, és a saját parkolót említették. Jó hír, hogy ezeken kívül még számos előnye van annak, ha új építésű lakásba, vagy lakóparkba költözik az ember.

1. Csend és nyugalom

Az új építés legfőbb előnyének a kevesebb gondot és magasabb minőséget jelölték meg a válaszadók. Való igaz, hogy új lakás esetén jó darabig nem kell a felújítás miatt aggódni. Ráadásul így a szomszéd egész napos fúrás-faragásától sem kell tartani, így semmi nem árnyékolja be a nyugodt otthoni légkört.

2. Élj zöldebben!

Ha te is szeretnéd egy kicsit jobbá tenni a világot, és szívügyed a környezetvédelem, a lakópark jó választás. A legmodernebb szigetelési, hűtési és fűtési eljárásoknak köszönhetően egy ilyen lakás ökológiai lábnyoma sokkal kisebb, mint egy régebbié. Ráadásul így a rezsi is alacsonyabb, ami szintén nem elhanyagolandó szempont. 

{{BANK360BANNER_LTP}}

3. A közösség ereje

Már mindent előkészítettél a sütihez, amikor észreveszed, hogy elfogyott a cukor? Semmi gond! A lakóparkban lakók remek kis közösséget alkotnak, így biztos lehetsz abban, hogy a szomszéd néni kisegít. Köszönetképp vigyél neki a sütiből.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

4. Segítség, nem tudok kiállni!

A saját parkolóhely a felmérés résztvevői szerint is nagy előny. Tény, hogy ha lakóparkban laksz, soha nem kell hosszasan körözve parkolóhelyet keresned. További pozitívum, hogy ha parkolási baleset áldozata leszel, például rád állnak, akkor biztosan találsz egy segítőkész lakót, aki segít kimanőverezni a lehetetlennek tűnő helyzetből.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

5. Grillparti a kertben

Ha nyár, akkor grillszezon! Hívd el a barátaidat és kápráztasd el őket egy grillpartival! A lakópark kertjében, vagy a teraszodon ezt nyugodtan megteheted, sőt, akár a szomszédaidat is meghívhatod!

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 14. szerda
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?