9 °C Budapest
Kiderült: innen van pénz az újabb rezsicsökkentésre

Kiderült: innen van pénz az újabb rezsicsökkentésre

2018. március 8. 18:00

Orbán Viktor tegnapi bejelentéséből már tudjuk, hogy volt kormányülés, melyen döntöttek az úgynevezett téli rezsicsökkentésről. A miniszterelnök emellett azt is bejelentette a minap, hogy újból kiküldenek 10 ezer forintot Erzsébet-utalványban a nyugdíjasoknak.

2,7 millió olyan nyugdíjas van, aki jogosult az Erzsébet-utalványra, ezeket a Magyar Posta szállítja majd ki a következő hetekben. Ez 30 milliárd forintos költséget jelent - mondta el Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

A nyugdíjasok kapcsán a miniszter azt is elmondta, hogy kormányon maradásuk esetén biztosan megtartják a Nők40 programot, amit eddig 228 ezren vettek igénybe.

Téli rezsicsökkentés

A rendkívüli hidegre való tekintettel a kormány arról döntött, hogy mérlegeli, hogyan könnyíthet a családok terhein, ezt az Energiahivatal 40 milliárdos külön kasszája teszi lehetővé"

 - emelte ki Lázár.

Ki marad ki a rezsicsökkentésből?

A miniszter hangsúlyozta, hogy egyszeri intézkedésről van szó. Lázár szerint mindent egybevéve 40 milliárdos tétel a rezsicsökkentés, ebből a szociális tűzifakeret egymilliárdot, a távfűtéssel fűtök támogatása pedig 6 milliárdot tesz ki, a fennmaradó rész esik a gázzal fűtő családokra.A tűzifával fűtők esetében a szociális keretet emeljük meg egymilliárd forinttal - mondja Lázár János a rezsicsökkentésről.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Vagyis ez alapján aki eddig nem kapott szociális alapon támogatást, arra nem vonatkozik majd a rezsicsökkentés sem. Emellett külön kérdésre elismerte a miniszter, hogy azokra sem vonatkozik majd a támogatás, akik villamosenergiával fűtenek.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40