26 °C Budapest
Kiderült: innen van pénz az újabb rezsicsökkentésre

Kiderült: innen van pénz az újabb rezsicsökkentésre

2018. március 8. 18:00

Orbán Viktor tegnapi bejelentéséből már tudjuk, hogy volt kormányülés, melyen döntöttek az úgynevezett téli rezsicsökkentésről. A miniszterelnök emellett azt is bejelentette a minap, hogy újból kiküldenek 10 ezer forintot Erzsébet-utalványban a nyugdíjasoknak.

2,7 millió olyan nyugdíjas van, aki jogosult az Erzsébet-utalványra, ezeket a Magyar Posta szállítja majd ki a következő hetekben. Ez 30 milliárd forintos költséget jelent - mondta el Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

A nyugdíjasok kapcsán a miniszter azt is elmondta, hogy kormányon maradásuk esetén biztosan megtartják a Nők40 programot, amit eddig 228 ezren vettek igénybe.

Téli rezsicsökkentés

A rendkívüli hidegre való tekintettel a kormány arról döntött, hogy mérlegeli, hogyan könnyíthet a családok terhein, ezt az Energiahivatal 40 milliárdos külön kasszája teszi lehetővé"

 - emelte ki Lázár.

Ki marad ki a rezsicsökkentésből?

A miniszter hangsúlyozta, hogy egyszeri intézkedésről van szó. Lázár szerint mindent egybevéve 40 milliárdos tétel a rezsicsökkentés, ebből a szociális tűzifakeret egymilliárdot, a távfűtéssel fűtök támogatása pedig 6 milliárdot tesz ki, a fennmaradó rész esik a gázzal fűtő családokra.A tűzifával fűtők esetében a szociális keretet emeljük meg egymilliárd forinttal - mondja Lázár János a rezsicsökkentésről.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Vagyis ez alapján aki eddig nem kapott szociális alapon támogatást, arra nem vonatkozik majd a rezsicsökkentés sem. Emellett külön kérdésre elismerte a miniszter, hogy azokra sem vonatkozik majd a támogatás, akik villamosenergiával fűtenek.

NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly
32. hét
Augusztus 13.
A balkezesek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?