14 °C Budapest
Elherdálják Klapka György mesés örökségét: neked is juthat belőle

Elherdálják Klapka György mesés örökségét: neked is juthat belőle

2017. augusztus 11. 16:00

Ifjabb Klapka György százmilliós ingatlant és egy luxusterepjárót is örökölt a legendás kereskedőtől, akit 88 éves korában ért a halál. Az örökös úgy döntött, hogy a lakást eladja, de vajon mire is számíthat az értékesítés folyamán?

Két és fél éve százmillió forintért hirdették meg azt az ingatlant, melyet ifjabb Klapka "Gyurika" Görgy örökölt az apjától - írja a Story magazin. A lakás akkor nem talált gazdát, mivel túl alacsonyak voltak az ingatlanárak, az agg zálogházas pedig nem akarta azt áron alul eladni. Gyurika úgy döntött, újfent megpróbálkozik a lakás értékesítésével.

Az örökség többi része sem marad sokáig az új tulajdonosoknál. A vámház körúti legendás bolt kirakatában már 10-20 százalékos árengedményt hirdetnek a nemesfémekre, ráadásul törtaranyáron árulnak különleges ékszereket is.

Nemcsak a bolt kerül egyébként értékesítésre, így jár Klapka dióligete és a kőbányai földbirtok is. A Story magazin tudni véli, hogy komoly oka van a sietségnek: az özvegyet gyorsan ki kell fizetniük az örökösöknek.

Mire számíthat Gyurika az eladásnál?

Korábban foglalkoztunk azzal, hogy Budapesten megállíthatatlanul emelkednek az ingatlanárak. 2017 első hat hónapjában téglalakások esetében Pesten átlagosan 493 ezer, a belvárosban 613 ezer, Budán pedig 623 ezer forintot kellett fizetni egy négyzetméterért.

Budapesten egyébként a XXI. kerület volt a legolcsóbb a használt téglalakások tekintetében 281 ezer forint átlagos négyzetméterárral. A legdrágább ezzel szemben az V. kerület volt, ahol 787 ezer forintba került egy négyzetméter. A Duna House adatai szerint a félmillió forintot további nyolc kerületben haladta meg az átlagos négyzetméterár.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18