15 °C Budapest
Elherdálják Klapka György mesés örökségét: neked is juthat belőle

Elherdálják Klapka György mesés örökségét: neked is juthat belőle

2017. augusztus 11. 16:00

Ifjabb Klapka György százmilliós ingatlant és egy luxusterepjárót is örökölt a legendás kereskedőtől, akit 88 éves korában ért a halál. Az örökös úgy döntött, hogy a lakást eladja, de vajon mire is számíthat az értékesítés folyamán?

Két és fél éve százmillió forintért hirdették meg azt az ingatlant, melyet ifjabb Klapka "Gyurika" Görgy örökölt az apjától - írja a Story magazin. A lakás akkor nem talált gazdát, mivel túl alacsonyak voltak az ingatlanárak, az agg zálogházas pedig nem akarta azt áron alul eladni. Gyurika úgy döntött, újfent megpróbálkozik a lakás értékesítésével.

Az örökség többi része sem marad sokáig az új tulajdonosoknál. A vámház körúti legendás bolt kirakatában már 10-20 százalékos árengedményt hirdetnek a nemesfémekre, ráadásul törtaranyáron árulnak különleges ékszereket is.

Nemcsak a bolt kerül egyébként értékesítésre, így jár Klapka dióligete és a kőbányai földbirtok is. A Story magazin tudni véli, hogy komoly oka van a sietségnek: az özvegyet gyorsan ki kell fizetniük az örökösöknek.

Mire számíthat Gyurika az eladásnál?

Korábban foglalkoztunk azzal, hogy Budapesten megállíthatatlanul emelkednek az ingatlanárak. 2017 első hat hónapjában téglalakások esetében Pesten átlagosan 493 ezer, a belvárosban 613 ezer, Budán pedig 623 ezer forintot kellett fizetni egy négyzetméterért.

Budapesten egyébként a XXI. kerület volt a legolcsóbb a használt téglalakások tekintetében 281 ezer forint átlagos négyzetméterárral. A legdrágább ezzel szemben az V. kerület volt, ahol 787 ezer forintba került egy négyzetméter. A Duna House adatai szerint a félmillió forintot további nyolc kerületben haladta meg az átlagos négyzetméterár.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?