Őszre minden magyar háztartás főgázos lesz

Őszre minden magyar háztartás főgázos lesz

2016. augusztus 4. 18:01

Őszre a nemzeti közművek biztosítja az egész ország gázellátását - derül ki az ENKSZ közleményéből. A nemzeti közmű-szolgáltatási rendszer részeként működő Főgáz idén október elsejétől látja el a Tigáz lakossági ügyfeleit, a fogyasztóknak a szolgáltatóváltással kapcsolatban nincsen teendőjük.

A Főgáz az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztókat szeptemberben levélben tájékoztatja a szolgáltató váltás folyamatáról. A fogyasztók a Tigáztól végszámlát fognak kapni. Amennyiben egy felhasználási hely a Tigáztól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként kerül át a Főgázhoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a Tigáznál rendezte a tartozást.

A közlemény emlékeztet: a Tigáz és a Főgáz már idén tavasszal megkezdte az előre fizetős mérővel rendelkező fogyasztók átszerződtetését. A fogyasztók és a Főgáz között a törvényi előírás alapján határozatlan időre földgáz egyetemes szolgáltatási szerződés jön létre, így a fogyasztóknak nincsen teendőjük, a felhasználási helyek automatikusan a Főgáz ellátásába kerülnek, és a csoportos beszedési megbízások is át fognak kerülni a Főgázhoz. Az ENKSZ tájékoztatása szerint

a fogyasztók a Főgáztól novemberben fogják megkapni az első számlát, mérőállás diktálásra október végétől lesz lehetőség.

A közművekért felelős ENKSZ mindeközben szintén átkerül máshová, a Miniszterelnökség helyett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá sorolják be.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?