12 °C Budapest
Őszre minden magyar háztartás főgázos lesz

Őszre minden magyar háztartás főgázos lesz

2016. augusztus 4. 18:01

Őszre a nemzeti közművek biztosítja az egész ország gázellátását - derül ki az ENKSZ közleményéből. A nemzeti közmű-szolgáltatási rendszer részeként működő Főgáz idén október elsejétől látja el a Tigáz lakossági ügyfeleit, a fogyasztóknak a szolgáltatóváltással kapcsolatban nincsen teendőjük.

A Főgáz az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztókat szeptemberben levélben tájékoztatja a szolgáltató váltás folyamatáról. A fogyasztók a Tigáztól végszámlát fognak kapni. Amennyiben egy felhasználási hely a Tigáztól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként kerül át a Főgázhoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a Tigáznál rendezte a tartozást.

A közlemény emlékeztet: a Tigáz és a Főgáz már idén tavasszal megkezdte az előre fizetős mérővel rendelkező fogyasztók átszerződtetését. A fogyasztók és a Főgáz között a törvényi előírás alapján határozatlan időre földgáz egyetemes szolgáltatási szerződés jön létre, így a fogyasztóknak nincsen teendőjük, a felhasználási helyek automatikusan a Főgáz ellátásába kerülnek, és a csoportos beszedési megbízások is át fognak kerülni a Főgázhoz. Az ENKSZ tájékoztatása szerint

a fogyasztók a Főgáztól novemberben fogják megkapni az első számlát, mérőállás diktálásra október végétől lesz lehetőség.

A közművekért felelős ENKSZ mindeközben szintén átkerül máshová, a Miniszterelnökség helyett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá sorolják be.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?