14 °C Budapest

Ezeknél a bankoknál igényelhető a CSOK: itt a teljes lista

2016. január 18. 16:00

A nyolcból öt nagybanknál, az FHB-nál és a takarékoknál is igényelhető már a CSOK - derül ki a Portfolio körképéből.


Elsőként az FHB vezette be, mától pedig az Erste és a Budapest Bank is befogadja a CSOK-kérelmeket.

Ahol már van CSOK

Rétvári Bence államtitkár bejelentése napján, december 29-én már számos érdeklődő kért tanácsot a bankfiókokban, a telefonos és az online elérhetőségeken az FHB-nál. Az érdeklődők száma azóta is folyamatosan emelkedik. Az új CSOK-kal és a kapcsolódó új hitellel elsőként, január 4-én indult el a hitelintézet, az első befogadások szintén az FHB Banknál történtek meg.

A jogszabályi változásokról szóló tájékoztatást már a megjelenést követő napon megkapták a takarékszövetkezetek, így a kérdésekre folyamatosan tudnak válaszolni. Már náluk is benyújtható a CSOK-igénylés, amennyiben az ügyfél rendelkezik a jogszabály által előírt dokumentumokkal. A takarékok rövidesen befogadják a kedvezményes kamatozású hitelre vonatkozó igényléseket is, erre pontos dátum még nincs.

Az ügyfélkérdéseket már az első banki napon, tehát január 4-étől kezdve megválaszolta az OTP, ahol az érdeklődéseket nem regisztrálják, de többszörösére emelkedett a témában érdeklődő ügyfelek száma a fiókokban és a call centeren keresztül is. Január 7-étől fogadja be az igényléseket a bank, ekkortól érhető el náluk az új kedvezményes hitel is.

Az MKB január 5-étől nyújt szóbeli tájékoztatást. Január 11-étől valamennyi fiókukban teljes körű CSOK ügyintézéssel, a kérelmek befogadásával, valamint komplex finanszírozási tanácsadással szolgálnak. Január 4-ét követően az első egy hétben több mint ezer megkeresést regisztráltak a fiókjaikban, az érdeklődés egyelőre vidéken nagyobb, főként a dunántúli és keleti régióban, de Budapesten is folyamatosan nő.

A K&H-nál is van érdeklődés az ügyfelek részéről, de egyelőre inkább még csak a tájékozódási szakaszban vannak az érdeklődők, igények, kérelmek leadása nem jellemző. Náluk január 14-től benyújthatóak az új feltételeknek megfelelő kérelmek mind a CSOK, mind a K&H lakáscélú hitelek állami támogatással termékre.

Az Erste az elsők között készítette fel fiókhálózatát a CSOK igénybevételével kapcsolatos tudnivalókról, és készült fel az igénylések befogadására. A CSOK és az új támogatott hitel január 18-tól igényelhető a bankfiókokban, de eddig is az Erste minden beérkező kérelmet regisztrált. A bank a válaszában megjegyezte, hogy náluk továbbra is felhasználható marad a CSOK önerőként: vásárlás esetén a vételárnál, építés esetén pedig a költségvetésben.

A Budapest Bank mától, vagyis január 18-ától válaszolja meg az ügyfelek kérdéseit, és mostantól fogadja be az igényléseket is a CSOK-ra, valamint az új, támogatott hitelre is.

Ahol még nincs CSOK

A Sberbank már most is válaszol az új konstrukció iránt érdeklődők kérdéseire. Napi szintű, folyamatos az érdeklődés a bankfiókokban az új kamattámogatással kapcsolatosan is. Tapasztalataik szerint egyelőre inkább a lehetőségek felmérése folyik az ügyfelek részéről, mint konkrét hiteligény. Amint megtörténik a jogszabályváltozás átvezetése, elindulnak az igénylések befogadásával. A CSOK és az új támogatott hitel is várhatóan néhány napon belül elérhető lesz a banknál.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A MagNet az ügyfélkérdések - fiókhálózatban és telefonos ügyfélszolgálaton keresztüli - megválaszolását hamarosan, legkésőbb február 1-jétől megkezdi. Dolgozik a bank a CSOK konstrukció bevezetésén, az igénylések befogadását március 1-jétől tervezi. A kedvező kamatozású, új támogatott hiteltermék kialakítása is folyamatban van, az igénylések befogadását a CSOK bevezetéséhez közeli időpontban tervezi a bank.

A CIB dolgozik a CSOK és a 3%-os hitel mielőbbi bevezetésén. A hónap eleje óta eddigi tapasztalataik szerint a CSOK iránt érdeklődő ügyfelek nagyobb része tervezi új lakás vásárlását, építését, mint használt ingatlan vásárlását. A kamattámogatott hitel lehetősége iránt egyelőre elenyésző érdeklődést látnak.

Az UniCredit a jogszabályi változás után azonnal megkezdte a bevezetés lehetőségének vizsgálatát, tervezett határidőről azonban csak ennek az elemző-tervező munkának a befejezését követően tudnak beszélni. A bevezetést követően a CSOK és a hitel is igényelhető lesz a banknál. Az új CSOK iránt már december 31-én is tapasztaltak érdeklődést. Az ügyfelek fokozott érdeklődésére számítanak. A CSOK-kal kapcsolatosan eddig hozzájuk fordulók kérdéseiből úgy látják, hogy első körben azok érdeklődését keltette fel leginkább a lehetőség, akik már jelenleg is három gyermeket nevelnek.

A Raiffeisennél egyelőre nem elérhető a CSOK, egyelőre csak vizsgálják a bevezetés lehetőségét.

A múlt héten az OTP-vel hírbe hozott Axa Bank egyelőre "nem érintett" a CSOK-ban, így a kérdésekre nem tudtak válaszolni.

Egyelőre a Gránit Banknál is korainak ítélték a kérdéseket.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 3. 16:06
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem