Területenként eltérő mértékben drágul az áram

Pénzcentrum
2009. október 16. 08:47

A Magyar Energia Hivatal által közzétett adatok szerint jövő hónap elsejétől a legnagyobb mértékben, átlagosan 6,2 %-kal az E.On szolgáltatási területén emelkedik a lakossági villamos energia végfelhasználói ára, a legkisebb, átlagosan 1,3 %-os mértékű áremelés az Émász fogyasztóinál jelentkezik - írja a Napi.

A bruttó végárakra számolva a novembertől bekövetkező áremelés így szolgáltatóktól és tarifáktól függően kilowattóránként 0,53 forint és 3,74 forint közötti lesz.

A 4 egyetemes áramszolgáltató a múlt hónapban nyújtotta be kérelmét az árváltozásra, amelyek szolgáltatónként és árszabásonként különböző módosításokat tartalmaztak. A kért áremelési mértékeket az év eddig eltelt időszakában érvényesülő árrés jogszabályban meghatározottnál alacsonyabb szintjével és az átlagosnál jóval drágább kötelező átvételű villamos energia vártnál magasabb részarányával indokolták.

Az energiaszolgáltatók árkérelmeikben már számoltak a gázárak októberi csökkenésével is, ám jelzésük szerint amennyiben a nagykereskedelmi ár nem csökken, további áremelési kérelemmel fognak élni.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem