-1 °C Budapest

Területenként eltérő mértékben drágul az áram

Pénzcentrum
2009. október 16. 08:47

A Magyar Energia Hivatal által közzétett adatok szerint jövő hónap elsejétől a legnagyobb mértékben, átlagosan 6,2 %-kal az E.On szolgáltatási területén emelkedik a lakossági villamos energia végfelhasználói ára, a legkisebb, átlagosan 1,3 %-os mértékű áremelés az Émász fogyasztóinál jelentkezik - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A bruttó végárakra számolva a novembertől bekövetkező áremelés így szolgáltatóktól és tarifáktól függően kilowattóránként 0,53 forint és 3,74 forint közötti lesz.

A 4 egyetemes áramszolgáltató a múlt hónapban nyújtotta be kérelmét az árváltozásra, amelyek szolgáltatónként és árszabásonként különböző módosításokat tartalmaztak. A kért áremelési mértékeket az év eddig eltelt időszakában érvényesülő árrés jogszabályban meghatározottnál alacsonyabb szintjével és az átlagosnál jóval drágább kötelező átvételű villamos energia vártnál magasabb részarányával indokolták.

Az energiaszolgáltatók árkérelmeikben már számoltak a gázárak októberi csökkenésével is, ám jelzésük szerint amennyiben a nagykereskedelmi ár nem csökken, további áremelési kérelemmel fognak élni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?