Területenként eltérő mértékben drágul az áram

Pénzcentrum
2009. október 16. 08:47

A Magyar Energia Hivatal által közzétett adatok szerint jövő hónap elsejétől a legnagyobb mértékben, átlagosan 6,2 %-kal az E.On szolgáltatási területén emelkedik a lakossági villamos energia végfelhasználói ára, a legkisebb, átlagosan 1,3 %-os mértékű áremelés az Émász fogyasztóinál jelentkezik - írja a Napi.

A bruttó végárakra számolva a novembertől bekövetkező áremelés így szolgáltatóktól és tarifáktól függően kilowattóránként 0,53 forint és 3,74 forint közötti lesz.

A 4 egyetemes áramszolgáltató a múlt hónapban nyújtotta be kérelmét az árváltozásra, amelyek szolgáltatónként és árszabásonként különböző módosításokat tartalmaztak. A kért áremelési mértékeket az év eddig eltelt időszakában érvényesülő árrés jogszabályban meghatározottnál alacsonyabb szintjével és az átlagosnál jóval drágább kötelező átvételű villamos energia vártnál magasabb részarányával indokolták.

Az energiaszolgáltatók árkérelmeikben már számoltak a gázárak októberi csökkenésével is, ám jelzésük szerint amennyiben a nagykereskedelmi ár nem csökken, további áremelési kérelemmel fognak élni.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?