4 °C Budapest

Gáz- és áramszámla: csoportos beszedésre ösztönözik a briteket

Pénzcentrum
2009. szeptember 28. 11:02

Vita kerekedett a fogyasztók érdekeit képviselő csoportok és a brit áram- és gázszolgáltatók között, miután az egy hónapja bevezetett felügyeleti rendelkezések ellenére a legutóbbi számlákon is jelentős eltérést találtak a csekkes ügyfelek és a csoportos beszedéssel fizetők költségei között.

A szolgáltatók az alacsonyabb egyszeri költségekkel a csoportos beszedési megbízások rögzítésére ösztönzik a fogyasztókat, a felügyelet szerint azonban a tételek közötti különbség akkora méreteket öltött, hogy egy szigorító intézkedéssel egy hónapja közbeavatkoztak.


Forrás: Which

A gáz- és áramszámlájukat készpénzzel, vagy csekkel rendezők díjai a különbségek csökkentésére irányuló szigorítások ellenére is jóval magasabbak, mint a csoportos beszedési megbízással fizetők költsége, ezért a fogyasztóvédők egy csoportja tiltakozását fejezte ki a szolgáltatóknál.

Az új felügyeleti irányelv célja, hogy mérsékelje a különbséget az egyes díjtételek között. Az intézkedéstől azt is várják, hogy könnyebbé válik a szolgáltató választás, valamint a rezsiszámlák kiszámíthatóbbak lesznek. A szolgáltatókról végzett legutóbbi ügyfél-elégedettség felmérésen több áram- és gázszolgáltató is leszerepelt, ami szakértők szerint a magas árak mellett a fizetési módok megkülönböztetésének tudható be.

Hazánkban is bevett gyakorlat - nem csak az energiaszektorban -, hogy a szolgáltatók a sárga csekkes befizetések díját ráterhelik az ügyfelekre. Ez a legtöbb esetben körülbelül 200 forintos havi többletköltséget jelent csekkenként. A csoportos beszedési megbízással nem csak ezeket a díjakat, hanem a postai sorban állást is meg lehet spórolni.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?