11 °C Budapest

Gáz- és áramszámla: csoportos beszedésre ösztönözik a briteket

Pénzcentrum
2009. szeptember 28. 11:02

Vita kerekedett a fogyasztók érdekeit képviselő csoportok és a brit áram- és gázszolgáltatók között, miután az egy hónapja bevezetett felügyeleti rendelkezések ellenére a legutóbbi számlákon is jelentős eltérést találtak a csekkes ügyfelek és a csoportos beszedéssel fizetők költségei között.

A szolgáltatók az alacsonyabb egyszeri költségekkel a csoportos beszedési megbízások rögzítésére ösztönzik a fogyasztókat, a felügyelet szerint azonban a tételek közötti különbség akkora méreteket öltött, hogy egy szigorító intézkedéssel egy hónapja közbeavatkoztak.


Forrás: Which

A gáz- és áramszámlájukat készpénzzel, vagy csekkel rendezők díjai a különbségek csökkentésére irányuló szigorítások ellenére is jóval magasabbak, mint a csoportos beszedési megbízással fizetők költsége, ezért a fogyasztóvédők egy csoportja tiltakozását fejezte ki a szolgáltatóknál.

Az új felügyeleti irányelv célja, hogy mérsékelje a különbséget az egyes díjtételek között. Az intézkedéstől azt is várják, hogy könnyebbé válik a szolgáltató választás, valamint a rezsiszámlák kiszámíthatóbbak lesznek. A szolgáltatókról végzett legutóbbi ügyfél-elégedettség felmérésen több áram- és gázszolgáltató is leszerepelt, ami szakértők szerint a magas árak mellett a fizetési módok megkülönböztetésének tudható be.

Hazánkban is bevett gyakorlat - nem csak az energiaszektorban -, hogy a szolgáltatók a sárga csekkes befizetések díját ráterhelik az ügyfelekre. Ez a legtöbb esetben körülbelül 200 forintos havi többletköltséget jelent csekkenként. A csoportos beszedési megbízással nem csak ezeket a díjakat, hanem a postai sorban állást is meg lehet spórolni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem