Már lakásból is kevesebb fogy...

Pénzcentrum
2006. szeptember 25. 11:00

A kamat- és árfolyamnyereség-adó bevezetése miatt várt ingatlanpiaci forgalomnövekedés a megszorító intézkedések jövedelem-elvonó hatása, illetve az alternatív befektetések körének bővülése miatt elmaradt.

A kamat- és árfolyamnyereség-adó bevezetése miatt várt ingatlanpiaci forgalomnövekedés a megszorító intézkedések jövedelem-elvonó hatása, illetve az alternatív befektetések körének bővülése miatt elmaradt - írja a Napi.

Megszakadni látszanak az eddig a piacot jellemző trendek is. 2006 első félévében Budapesten is csökkent mind a kiadott építési-, és mind a használatbavételi engedélyek száma, miközben a beruházói építés aránya 84-ről 75 százalékra esett vissza az Otthon Centrum adatbázisa szerint. A már elkészült, de még eladatlan ingatlanok száma is csökkent 1600-ról 1500-ra, amely azt jelzi, hogy ugyan lassan ütemben, de ezek a lakások is elkelnek.

A fogyasztók megnövekedett igényeinek való megfelelés vált a beruházók a fő céljává, így helyeződik egyre nagyobb hangsúly egyrészt a marketingre és az innovatív értékesítési módszerek alkalmazására, másrészt magas a műszaki tartalomra és a kivitelezés kiváló minőségére.

A külföldi befektetők aktivitása is erősödni látszik, amely a magyar cégek felvásárlásában, és azáltal a piac koncentrációjának tovább növelésében nyilvánul meg. Az idén 30 százlakásosnál nagyobb fejlesztés átadása várható a fővárosban a tavalyi 20-szal szemben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megfigyelhetünk még ezenkívül egy váltást a lakáshitelek szerkezetében, pár hónapon belül a teljes hitelállomány több, mint 50 százalékát adják majd a svájci frank alapú hitelek.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22