19 °C Budapest

Már lakásból is kevesebb fogy...

Pénzcentrum
2006. szeptember 25. 11:00

A kamat- és árfolyamnyereség-adó bevezetése miatt várt ingatlanpiaci forgalomnövekedés a megszorító intézkedések jövedelem-elvonó hatása, illetve az alternatív befektetések körének bővülése miatt elmaradt.

A kamat- és árfolyamnyereség-adó bevezetése miatt várt ingatlanpiaci forgalomnövekedés a megszorító intézkedések jövedelem-elvonó hatása, illetve az alternatív befektetések körének bővülése miatt elmaradt - írja a Napi.

Megszakadni látszanak az eddig a piacot jellemző trendek is. 2006 első félévében Budapesten is csökkent mind a kiadott építési-, és mind a használatbavételi engedélyek száma, miközben a beruházói építés aránya 84-ről 75 százalékra esett vissza az Otthon Centrum adatbázisa szerint. A már elkészült, de még eladatlan ingatlanok száma is csökkent 1600-ról 1500-ra, amely azt jelzi, hogy ugyan lassan ütemben, de ezek a lakások is elkelnek.

A fogyasztók megnövekedett igényeinek való megfelelés vált a beruházók a fő céljává, így helyeződik egyre nagyobb hangsúly egyrészt a marketingre és az innovatív értékesítési módszerek alkalmazására, másrészt magas a műszaki tartalomra és a kivitelezés kiváló minőségére.

A külföldi befektetők aktivitása is erősödni látszik, amely a magyar cégek felvásárlásában, és azáltal a piac koncentrációjának tovább növelésében nyilvánul meg. Az idén 30 százlakásosnál nagyobb fejlesztés átadása várható a fővárosban a tavalyi 20-szal szemben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Megfigyelhetünk még ezenkívül egy váltást a lakáshitelek szerkezetében, pár hónapon belül a teljes hitelállomány több, mint 50 százalékát adják majd a svájci frank alapú hitelek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44