Pénzfizetés és online vásárlás koncepció, pár internetes vásárlás számítógépen, a vásárlók biztonságos fizetést végeznek laptopon keresztül e-banking szolgáltatáson keresztül, közeli nézet a hitelkártyát tartó kézről.

Új szolgáltatást indít a Revolut Magyarországon: sok ügyfél örülhet, így fialtathatják igazán a pénzüket

2024. június 18. 20:02

ötvényekkel bővítette befektetési kínálatát Magyarországon a Revolut.

A vállalat közlése szerint a bejelentésre az után került sor, hogy a Revolut megbízásából a Dynata nevű közvéleménykutató cég reprezentatív felméréséből kiderült: a magyarok 35%-a kevésbé tűri a kockázatokat, így inkább a biztonságosabb befektetési lehetőségeket keresi. A vizsgálatban részt vevő 15 európai ország közül a Horvátországban (38%) és a Magyarországon (35%) élők esetében volt a legdominánsabb a konzervativizmus, ami azt jelenti, hogy e két ország válaszadói kedvelik leginkább a biztonságos befektetéseket. Emellett a magyarok 15%-a mutatott hajlandóságot a portfóliója diverzifikálására, illetve a közepes szintű kockázatok elfogadására. Mindössze 9% mondta azt, hogy magasabb kockázatokat is hajlandó vállalni azért, hogy a lehető legnagyobb hozamra tegyen szert a befektetései után.

A kötvények megfelelő választást jelentenek a kockázatokat inkább kerülni kívánó, újonc befektetőknek, hiszen általában véve nagyobb stabilitást kínálnak és a megfelelően diverzifikált portfólió kialakításának lehetőségét is biztosítják. A jó hitelminősítés és az infláció elleni védelem szintén a kötvények mellett szólnak azok esetében, akik a megbízhatóságot és a potenciálisan biztos hozamot részesítik előnyben.

Mind a központi kormányok, mind a vállalatok tőkenövelésre használják a kötvényeket, amelyen keresztül a befektetők számára az általuk kölcsönzött pénzért cserébe rendszeres időközönként fizetett kamatokat kínálnak, végül pedig garantálják a tőke teljes visszafizetését. A különböző kötvénytípusok különféle kockázatok mellett más-más hozamszintet nyújtanak, így a kötvények kiválasztásakor ezeket érdemes mérlegelni. A kötvények az általuk elérhető hozam miatt kiváló fedezetet biztosítanak arra az esetre is, ha esetleg ismét szélesebb körű gazdasági visszaesésre kerülne sor.

A Revolut jelenleg vállalati és államkötvény vásárlását teszi lehetővé, de a következő hónapokban tovább bővíti kötvénykínálatát. A minimális befektetési összeg kötvények esetében 100 USD vagy 100 EUR, az ügyletek után pedig fix rátájú, 0,25%-os (de legalább 1 USD/EUR összegű) tranzakciós díjat kell fizetni. Emellett egyéb díjak is felmerülhetnek.

A vállalat tehát egy újabb lépést tett azon célja felé, hogy egyablakos befektetési platformot építsen ki, amely többféle eszközkategóriát kínál, lefedi az EGT piacait, illetve a kezdő és tapasztalt befektetők igényeit egyaránt figyelembe veszi - írták. Az ügyfelek több mint 2800, amerikai és európai uniós tőzsdén jegyzett vállalat értékpapírja és több mint 500, tőzsdén kereskedett alap (ETF) közül választhatnak, ráadásul valós időben ellenőrizhetik a befektetéseik teljesítményét élő figyelőlistákra, diagramokra és piaci hírekre támaszkodva – mindezt egyetlen platformon, a Revolut appban. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az év elején a Revolut a letéti díjat is eltörölte (ez az ügyfél birtokában lévő eszköz éves piaci értékének 0,12%-át tette ki) a Revolut Trading Ltd. által az egyesült királysági, illetve a Revolut Securities Europe UAB által az EGT-beli ügyfeleknek az appon belül kínált pénzügyi eszközök esetében - közölték.

Örülhet a hazai tábor

Június elejéig a Revolut forint egyenlegről egy magyarországi bankszámlára csak úgy lehetett utalni, hogy mindenképpen az IBAN bankszámlaszám formátumot kellett beírni és belföldi, 3x8 számjegyes belföldi forint bankszámlaszám formátumot nem adhattunk meg, azóta viszont ez már működik. Ahogy számos ország után Magyarországra is megérkezett a Revolut hűségprogramja, a RevPoints, amely díjazza azt, ha valaki a Revolut kártyáját és szolgáltatásait használja. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 23. 01:12
A Media1 vendége volt hétfőn reggel Dull Szabolcs újságíró, a Telex volt főszerkesztője, aki idén év...
Bankmonitor  |  2024. július 22. 16:35
A Bankmonitor új kalkulátorának segítségével most mindenki könnyedén megnézheti, hogy reálisan menny...
Kiszámoló  |  2024. július 22. 10:54
Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok...
Holdblog  |  2024. július 22. 08:03
Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényé...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 22. 19:14
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem