15 °C Budapest

Így tesznek pénzt a számlájukra az élelmes magyarok: megspórolják a sorban állást

2019. február 5. 19:00

Kiugró növekedést értek el az ATM-es készpénzbefizetések tavaly, a teljes piacon összegben és darabszámban is duplázás történt - közölte a K&H. A K&H-s ATM-ekbe 2018-ban közel 400 milliárd forint érkezett, ez éves összevetésben 70 százalékos növekedésnek felel meg. Az ATM-es készpénzbefizetéseknél az eddigi látványos bővülés után további növekedés jöhet.

A múlt évben szinte minden szegmensben folytatódott a lendületes bővülés a lakossági bankpiacon. Kiemelkedő bővülés volt tapasztalható az ATM-es készpénzbefizetéseknél is: a jegybank adatai szerint ezek összege 2018 első kilenc hónapjában meghaladta az 562 milliárd forintot, ami 118 százalékos éves emelkedésnek felel meg. Több mint 3 millió alkalommal fizettek be készpénzt az ATM-ekbe az ügyfelek, ez szintén 118 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Azaz mind összegben, mind darabszámban duplázott a teljes ATM-es készpénzbefizetési piac - emlékeztet a K&H közleménye.

Milliárdos összeg egy-egy napra

A K&H ebben a szegmensben az egyik legnagyobb szereplő, miután 2018 elejére gyakorlatilag elérte a teljes lefedettséget: a több mint 200 bankfiók mindegyikében van befizetős automata. A K&H-s automatákba tavaly összesen 396 milliárd forint "érkezett", ami 70 százalékkal haladja meg az előző évi összeget. Átlagosan naponta 1,1 milliárd forintra rúgott a befizetések összege. A bank adatai szerint a hét napjai közül a péntek vitte a prímet több mint 1,5 milliárd forinttal. A többi hétköznapon 1,3-1,4 milliárd forint volt a banki összátlag, míg szombatra és vasárnapra jóval alacsonyabb, 300-400 millió forint jutott.

A K&H-s ATM-ek egy-egy alkalommal legfeljebb 200 bankjegyet fogadnak el, ha valamennyi bankjegy 20 ezres, akkor egy tranzakcióval maximum 4 millió forintot lehet befizetni.

Több időt ad

Az ATM-es készpénzbefizetések bővülése a K&H szakértői szerint nem meglepő és logikus lépés az ügyfelek részéről. A készpénzbefizetés az egyszerűbb banki tranzakciók közé sorolható, a hét minden napján, 0-24 órában elérhető, nem kell sorban állni a fiókokban, ráadásul az ATM-ek növekvő népszerűsége a bankfióki munkát is segíti azzal, hogy a K&H munkatársak még jobban koncentrálhatnak a személyes tanácsadásra. Erre ugyanis egyre nagyobb igény mutatkozik az ügyfelek részéről, legyen szó hitelezésről, vagy megtakarításokról. A banknál mostanra közel 40 pénztármentes fiók üzemel zökkenőmentesen, és a bank rendelkezik jelenleg Magyarországon a legnagyobb befizető ATM-hálózattal.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
MEDIA1  |  2024. március 28. 08:53
Üdv, Kötter hangzik a nem is oly rejtélyes elköszönés a Magyar Péterrel kapcsolatos, véletlenül kike...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 08:06
A lakáshitel kamatok csökkenése után a személyi hitelek is olcsóbbak lettek. A Bankmonitor Erste sze...
KonyhaKontrolling  |  2024. március 28. 07:45
A mai bejegyzésben megnézzük, hogy brókerek költségének hatását, ha a TBSZ brókereket hasonlítjuk ös...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem