17 °C Budapest
Medveczky Ilona végrendelete: kiderült, kire hagyja mesés vagyonát

Medveczky Ilona végrendelete: kiderült, kire hagyja mesés vagyonát

2018. április 29. 15:03

Végrendeletet írt 77. születésnapján Medveczky Ilona, azt is elárulta, mi lesz az örökségével.

Medveczky Ilona sokat gondolkodott azon, kire hagyja a vagyonát. Mivel nincsenek élő rokonai, mindenképp rendelkezni szeretett volna arról, halála után mi legyen az otthonával és az értékeivel. Ezért a 77. születésnapján végrendeletet írt.

Abszolút nem félek a haláltól, nem is készülök rá, de az életem munkáját, kuporgatását nem szeretném, ha elherdálnák, amikor én már nem leszek

- nyilatkozta a Hot! magazinnak Medveczky, aki arról is beszélt, hogy habár sokan azt hiszik, gazdag, ez nem így van. "Éppen annyi pénzem van, amiből megélek. Az igazi érték a házam, ezért dolgoztam egész életemben". Ahogy írtuk, két évvel ezelőtti sajtóértesülések szerint a táncművész 70 ezer forintos nyugdíjat kapott, mostantól viszont közel kétszázezer forintból gazdálkodhat majd, mert márciustól művészjáradékban részesül a táncművész, akinek nincsenek élő rokonai, ezért arra az esetre, ha halála után haszonlesők jelentkeznének, DNS-teszttel biztosította be magát, a leletei közjegyzőnél vannak letétben.

Március negyedikén töltöttem be a hetvenhetedik életévemet. Hatalmas teher esett le a vállamról, hogy végrendelkeztem. Számomra mostantól egy nyugodtabb élet kezdődik

 - nyilatkozta a magazinnak.

A házam, illetve a telkem, ami a főváros egyik kiemelt övezetében fekszik, árverezésre kerül majd a halálom után. Ezzel egy nagyon kedves, régi barátomat bíztam meg. Az otthonom eladásából befolyt összeg ötven százaléka kutyamenhelyeknek megy. Erről egy állatorvos gondoskodik majd, aki egy életen át segített a kutyáimnak, amikor betegek voltak

- mondta a lapnak Medveczky, hozzátéve: az állatorvos dönti majd el, melyik intézmény kap az örökségből.

A pénz másik felét pedig művészeti célra szeretném fordítani. Úgy rendelkezem, alapítsák meg a Medveczky Ilona-díjat. Szeretném, hogy ezt minden évben a legtehetségesebb táncművésznek ítéljék oda

- árulta el a lapnak.

Kevesen gondolnak a jövőre

Egy 2016-os kutatás szerint száz ember közül mindössze négynek van végrendelete Magyarországon. A 30 és 65 év közötti korosztály csupán alig több mint harmada szándékozik a jövőben végrendelkezni. Pedig egyébként  a végrendelet mellett más lehetőségeink is vannak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Sokan talán nem is tudják, hogy a bankszámlájukhoz vagy bankbetétjükhöz haláleseti rendelkezést is megadhatnának.

Ha valaki rendelkezik erről, akkor a bankszámláján lévő pénzösszeg nem lesz a hagyaték része, és így például öröklési illetéket sem kell fizetni ez után az összeg után.

Amennyiben elmulasztjuk megnevezni a kedvezményezettet, akkor a számlánk hagyatéki eljárás alá kerül.

Zárolják a pénzt, amihez senki sem férhet hozzá, míg az eljárás le nem zárul. Ez hosszú hónapokig is eltarthat, a gyász mellett szeretteinknek akár komoly anyagi problémákkal is szembe kell nézniük. Viszonylag egyszerűen elintézhetjük, hogy az általunk kijelölt kedvezményezett vagy kedvezményezettek azonnal megkaphassák a bankban lévő pénzünket a halálunk után. A kedvezményezettre vonatkozóan nincs is semmilyen szigorú megkötés. A lényeg, hogy természetes személy legyen, lehet akár kiskorú is.

A bankban lévő pénz mellett örököseink a tartozásainkat is megöröklik. Dönthetnek úgy, hogy visszautasítják az örökséget, és így az az államra száll. Viszont fontos tudni, hogy csak az adósságot nem lehet visszautasítani. Mindent vagy semmit - így megy ez.

Címlapkép: Zih Zsolt / MTVA

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 29. 06:44
Archívumunkból (2015) A VÉLETLEN SZEREPE A BEFEKTETÉSEKBEN Úgy születtünk, hogy nem szeretjük a bizo...
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30