29 °C Budapest

Itt rejtegetik vagyonukat a magyar milliomosok + fotók!

Pénzcentrum
2013. november 10. 08:06

Legtöbben csak az akciófilmekben vagy a hírekben találkozunk a trezorokkal, pedig viszonylag olcsón, akár néhány ezer forintért is bérelhetünk magunknak az otthoni széfek biztonsági szintjét sokszorosan felülmúló banki fiókokat. Főleg Budapest belvárosában keresettek a biztonságosan, diszkréten megközelíthető trezorok, ahol elhelyezhetjük értékeinket.

A fejünkben élő mozis jelentek azért is tévesek, mert például készpénzt és lőfegyvereket a banki széfekben a legtöbbször tilos tartani. Sokkal inkább jellemző, hogy fontos íratok, esetleg ékszerek kerülnek a banki trezorokba. Filmszerű élmény azért még érheti azokat, akik így őrzik értékeiket. A legtöbb bank különösen nagy figyelmet szentel a diszkréciónak és külön biztonsági zónában várja az ügyfeleit. Van olyan intézet, ahol a parkolás is ilyen területen történik, ahol már csak a trezorszoba üzemeltetőjével találkozhatunk, más banki alkalmazott még nem is tud az érkezésünkről. A profi biztonsági rendszereken túl ez a megkülönböztetett figyelem teszi biztonságossá a trezorokat.


Miért éri meg széfet bérelni?

Kifinomult, többlépcsős banki biztonságtechnika óvja a trezorokat. Olyan biztonsági szintet képviselnek ezek, amit saját otthonunkban nem tudunk elérni. Hiába vásárolunk több tízezer forintért egy saját széfet, annak távfelügyelete és őrzése sokkal nagyobb költséget jelenthetne, mint a banki szolgáltatás igénybevétele. A banki széfrekeszek egy biztonsági berendezésekkel teljes körűen felszerelt, a többi ügyfél és a banki dolgozók által sem látható, teljesen elkülönülő, védett területen, kívülről gyakorlatilag megközelíthetetlen teremben találhatóak. A terem felügyeletét a biztonsági rendszereken felül többtagú, jól képzett fegyveres őrök látják el, a nap 24 órájában.

Az otthoni széfek másrészt gyakran inkább csak felkeltik a betörők kíváncsiságát és még akkor is elviszik ezeket, ha helyben nem tudják kinyitni. Sőt, egy fali széf beszerelése semmiképp sem diszkrét folyamat. Azt is nehéz megoldani, hogy a kivitelezőkön és az őrző biztonsági rendszert működtető kulcsszereplőkön kívül senki se tudja, hogy az adott ingatlanban széf van beépítve. De ha ez sikerül, még akkor is több tucat emberről beszélhetünk, aki pontosan tudja, hogy hol és milyen értékmegőrzőnk van.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Élőben is kíváncsiak voltunk, hogy néz ki a bankok legjobban őrzött szobája. Az FHB Bank engedett be az egyik trezorjába, ahol sajnos csak a szobáról készíthettünk felvételeket. Pedig lett volna mit fotózni már a kocsiból kiszállva is.

A banktól azt is megtudtuk, hogy egy kisebb széf körülbelül havi 2 700 forintért bérelhető. Bár sok esetben nehéz találni szabad kapacitást, hiszen különösen a belvárosban óriási az érdeklődés. Több helyen várólisták vannak, és a minimum bérlési idő egy év. A meglátogatott banknál épp kapacitásbővülés volt, így azonnal, már 2 hónapra lehet trezort bérelni.

Kik használják a trezorokat?

Legéletszerűbb, hogy valakinek a munkája miatt van szüksége a banki széfekre. Ügyvédi irodák, ékszerészek, órások tudják itt tartani értékes papírjaikat ékköveiket, addig az átmeneti időszakra, amíg dolgoznak ezekkel. De sokszor halljuk azt is, hogy a lottónyeremény igazoló szelvény is ide kerül, de ezt a banki szakemberek nem tudták megerősíteni, hiszen sosem tudhatják pontosan, hogy mi van a széfekben. Itt is a diszkréció a legelső - mondta el kérdésünkre a trezor vezetője. De az mindenképp lehetséges, hogy a sorsolás után akár azonnal ide kerüljön a szelvény. Az FHB Bankban a széfeket a hét minden napjának 24 órájában lehet használni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 12. 12:29
Shortlistre került a Promax Europe televíziós promócióknak és marketingmegoldásoknak szóló versenyen...
Kiszámoló  |  2022. augusztus 12. 11:08
A KAVOSZ újra elindította a vállalkozóknak szóló Széchenyi hiteltermékeket, igaz lényegesen rosszabb...
Holdblog  |  2022. augusztus 12. 05:59
“Mit gondoltok az olyan alternatív befektetési eszközök áráról, mint a mtárgyak vagy a te...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 11. 11:16
A legtöbb vállalkozónak szinte égnek áll a haja, amikor hiteligénylésrl és adminisztrációról, regisz...
Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?