15 °C Budapest

Itthon fel sem merült a bankbetétek megadóztatása

Pénzcentrum
2013. március 20. 09:55

A magyar kormány sosem foglalkozott azzal a gondolattal, hogy a bankbetéteket megadóztassa, és nem is kíván használni hasonló eszközt - mondta Varga Mihály.

A magyar kormány sosem foglalkozott azzal a gondolattal, hogy a bankbetéteket megadóztassa, és nem is kíván használni hasonló eszközt - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) "Év Befektetője" Gáláján. A Világgazdaság tudósításában arról ír, hogy Varga kijelentette: a magyar kormánynak továbbra is az az üzenete a magyar vállalkozókhoz, hogy tartsák Magyarországon a pénzüket.
Kapcsolódó cikkek

A nemzetgazdasági miniszter szerint "hosszú vita zajlik most már arról, hogy mi minősül ortodox vagy unortodox lépésnek, a bankbetétek megadóztatása vajon melyik kategóriába tartozik". A Világgazdaság beszámolója szerint Varga amellett érvelt, hogy a magyar vállalkozók hozzák haza azt a pénzüket, ami esetleg külföldön van, fektessék be itt, adózzanak itt, és akkor nem kell amiatt aggódni, mint egyes országokban, ahol az Európai Bizottság és az IMF különböző lépéseket sürget, hogy ezek a lépések, miként érintik a megtakarításaikat, befektetéseiket.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?