16 °C Budapest

Újabb üzletlánc vonulhat ki Magyarországról - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. november 25. 17:35

Újabb izgalmas hetet hagyunk magunk mögött, az elmúlt napokban több cikk is a vásárlás/kiskereskedelem/karácsonyi felkészülés témakörében mozgott. Volt szó üzletbezárásról, végkiárusításról, 0 százalékos THM-ről is. Most mutatjuk a 47. hét legérdekesebb témáit - persze nem csak Vásárlás rovatunkból. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre!

Újabb üzletlánc vonulhat ki Magyarországról
Újabb üzletlánc zárhatja be magyarországi boltját. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint a Debenhams ruházati lánc kivonulhat a piacról, és hamarosan bezárhatja magyarországi üzletét.

Bricostore: kezdődik a végkiárusítás, jöhet a roham
Kilenc nap telt el azóta, hogy kiderült, kivonul Magyarországról a Bricostore barkácslánc. Az idő sürgeti a francia tulajdonú üzletláncot, már el is indult a kiárusítás.

11 milliós büntetés a Calgonnak: a mosógép az ecettel is tovább él?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) 2011 elején eljárást kezdeményezett a GVH-nál a Calgon ecetes TV reklámja miatt. Végre pont került az ügy végére: a GVH 15 millió forintra bírságolta a Calgon forgalmazóját fogyasztók megtévesztése miatt - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a TVE.

Ingyenhitel? Lehull a lepel a 0 %-os THM-ről!
A kereskedő és a bank is ráfizet a 0 százalékos THM-mel árult lapostévére. Ennek ellenére ellepik a reklámújságokat a hasonló ajánlatok. Az áruhitelezésben piacvezető Cetelem Bank Marketing osztályvezetővel, Balog Gáborral beszélgettünk, és rántottuk le a leplet az ingyenhitelekről.

Újra hódít a retró: lassan visszatérnek a legendás kamatok
Jó hír a lakásvásárlóknak, hogy tovább csökkentek a lakáshitelek kamatai. 10,57 és 12,3 százalékos THM között juthatunk kölcsönhöz, de van olyan banki termék is, amellyel jóval lejjebb tornászhatjuk költségeinket. A magasabb keresetűek akár 8 százalékos kamattal is megúszhatják. De továbbra is jár mindenkinek a kamattámogatott hitel, ami egyre kedvező feltételekkel érhető el. Hiába mutatkozik tehát tartósnak a végtörlesztés és a bankokat érintő adók hatása, jelenleg a 2011-es költségszintek közelében lehet hitelhez jutni az állami segítséggel.

Álom marad Matolcsy látomása: fecnikre tépkedte a söralátétet
Kormányzati ámítás marad jövőre is, hogy egymillió magánszemély söralátét nagyságú bevalláson számolhat el az adókötelezettségével. Nemhogy bővülne, hanem még szűkül is az adónyilatkozat tételére jogosultak köre. Az idei jövedelmekről csak azok nyújthatnak be söralátét adóbevallást jövő év május 20-ig, akik kizárólag egy munkáltatótól szereztek jövedelmet, más kifizetőtől csak külön adózó jövedelmet kaptak. Az adószakértő szerint pofonegyszerű lenne olyan rendszert létrehozni, amelyben mindenkinek söralátét nagyságú adóbevallást kellene benyújtania.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Megszavazta az Országgyűlés a 2013-as adócsomagot
Elfogadta az Országgyűlés a jövő évre vonatkozó adótörvény-módosítási csomagot. A változtatások egyik leglényegesebb eleme, hogy teljesen megszűnik a jövedelmek szuperbruttósítása, vagyis már az évi 2 millió 424 ezer forint fölötti jövedelemrészt sem terheli majd az 1,27-szeres adóalap-kiegészítés. Ezzel egyidejűleg eltörölte a parlament a nyugdíjjárulék-fizetési plafont is.

Nyugdíj előtt állsz? Így úszhatod meg, hogy az utcára kerülj
Újra kell éleszteni a korengedmény intézményét, az ugyanis jelentősen csökkentheti az időskorú munkavállalók kiszolgáltatottságát - ebben a kérdésben teljes az összhang a munkavállalói és a munkáltatói érdekképviseletek között. Az újfajta ellátás - a kormány törekvéseivel összhangban - nem nyugdíjként, hanem foglalkoztatáspolitikai eszközként működhetne a jövőben, és ahogy eddig sem, úgy ezután sem terhelné a nyugdíjkasszát. A szakszervezetek információi szerint a szociális államtitkárság is támogatja a felvetéseiket.

Drágulnak a BKV jegyek, bérletek: így úszhatod meg olcsóbban
Jelentős változásokra számíthatunk jövőre a budapesti tömegközlekedés tarifáiban. Az újdonságok bevezetése - például a kiegészítő heti bérlet- mellett a tanuló és felsőoktatási tanuló, a kisgyerekes és a nyugdíjas bérletek árán kívül gyakorlatilag minden jegy és bérlet ára emelkedik majd. Aki azonban még idén vásárol, sokat megtakaríthat: a Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm