12 °C Budapest

Újabb üzletlánc vonulhat ki Magyarországról - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. november 25. 17:35

Újabb izgalmas hetet hagyunk magunk mögött, az elmúlt napokban több cikk is a vásárlás/kiskereskedelem/karácsonyi felkészülés témakörében mozgott. Volt szó üzletbezárásról, végkiárusításról, 0 százalékos THM-ről is. Most mutatjuk a 47. hét legérdekesebb témáit - persze nem csak Vásárlás rovatunkból. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Újabb üzletlánc vonulhat ki Magyarországról
Újabb üzletlánc zárhatja be magyarországi boltját. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint a Debenhams ruházati lánc kivonulhat a piacról, és hamarosan bezárhatja magyarországi üzletét.

Bricostore: kezdődik a végkiárusítás, jöhet a roham
Kilenc nap telt el azóta, hogy kiderült, kivonul Magyarországról a Bricostore barkácslánc. Az idő sürgeti a francia tulajdonú üzletláncot, már el is indult a kiárusítás.

11 milliós büntetés a Calgonnak: a mosógép az ecettel is tovább él?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) 2011 elején eljárást kezdeményezett a GVH-nál a Calgon ecetes TV reklámja miatt. Végre pont került az ügy végére: a GVH 15 millió forintra bírságolta a Calgon forgalmazóját fogyasztók megtévesztése miatt - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a TVE.

Ingyenhitel? Lehull a lepel a 0 %-os THM-ről!
A kereskedő és a bank is ráfizet a 0 százalékos THM-mel árult lapostévére. Ennek ellenére ellepik a reklámújságokat a hasonló ajánlatok. Az áruhitelezésben piacvezető Cetelem Bank Marketing osztályvezetővel, Balog Gáborral beszélgettünk, és rántottuk le a leplet az ingyenhitelekről.

Újra hódít a retró: lassan visszatérnek a legendás kamatok
Jó hír a lakásvásárlóknak, hogy tovább csökkentek a lakáshitelek kamatai. 10,57 és 12,3 százalékos THM között juthatunk kölcsönhöz, de van olyan banki termék is, amellyel jóval lejjebb tornászhatjuk költségeinket. A magasabb keresetűek akár 8 százalékos kamattal is megúszhatják. De továbbra is jár mindenkinek a kamattámogatott hitel, ami egyre kedvező feltételekkel érhető el. Hiába mutatkozik tehát tartósnak a végtörlesztés és a bankokat érintő adók hatása, jelenleg a 2011-es költségszintek közelében lehet hitelhez jutni az állami segítséggel.

Álom marad Matolcsy látomása: fecnikre tépkedte a söralátétet
Kormányzati ámítás marad jövőre is, hogy egymillió magánszemély söralátét nagyságú bevalláson számolhat el az adókötelezettségével. Nemhogy bővülne, hanem még szűkül is az adónyilatkozat tételére jogosultak köre. Az idei jövedelmekről csak azok nyújthatnak be söralátét adóbevallást jövő év május 20-ig, akik kizárólag egy munkáltatótól szereztek jövedelmet, más kifizetőtől csak külön adózó jövedelmet kaptak. Az adószakértő szerint pofonegyszerű lenne olyan rendszert létrehozni, amelyben mindenkinek söralátét nagyságú adóbevallást kellene benyújtania.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Megszavazta az Országgyűlés a 2013-as adócsomagot
Elfogadta az Országgyűlés a jövő évre vonatkozó adótörvény-módosítási csomagot. A változtatások egyik leglényegesebb eleme, hogy teljesen megszűnik a jövedelmek szuperbruttósítása, vagyis már az évi 2 millió 424 ezer forint fölötti jövedelemrészt sem terheli majd az 1,27-szeres adóalap-kiegészítés. Ezzel egyidejűleg eltörölte a parlament a nyugdíjjárulék-fizetési plafont is.

Nyugdíj előtt állsz? Így úszhatod meg, hogy az utcára kerülj
Újra kell éleszteni a korengedmény intézményét, az ugyanis jelentősen csökkentheti az időskorú munkavállalók kiszolgáltatottságát - ebben a kérdésben teljes az összhang a munkavállalói és a munkáltatói érdekképviseletek között. Az újfajta ellátás - a kormány törekvéseivel összhangban - nem nyugdíjként, hanem foglalkoztatáspolitikai eszközként működhetne a jövőben, és ahogy eddig sem, úgy ezután sem terhelné a nyugdíjkasszát. A szakszervezetek információi szerint a szociális államtitkárság is támogatja a felvetéseiket.

Drágulnak a BKV jegyek, bérletek: így úszhatod meg olcsóbban
Jelentős változásokra számíthatunk jövőre a budapesti tömegközlekedés tarifáiban. Az újdonságok bevezetése - például a kiegészítő heti bérlet- mellett a tanuló és felsőoktatási tanuló, a kisgyerekes és a nyugdíjas bérletek árán kívül gyakorlatilag minden jegy és bérlet ára emelkedik majd. Aki azonban még idén vásárol, sokat megtakaríthat: a Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?