24 °C Budapest

Harmincmillió forint hamis pénzt foglaltak le

MTI
2010. december 1. 14:32

Kiváló minőségű hamis tízezreseket gyártó bűnbandát fogott el a rendőrség Budapesten. A három férfi a bankjegyhamisítványokon túl bérletekkel és bizonyítványokkal is üzletelt - írja az MTI. 

A csoport 2009 óta állította elő és hozta forgalomba a hamis bankókat, amelyekből a Magyar Nemzeti Bank már 2 900 darabot vont ki a forgalomból.

A hamis pénzt az egyik tettes (R. Attila) vidéki házában nyomdatechnikai úton készítették. A hatóság lefoglalta a bűncselekményhez használt eszközöket (nagy teljesítményű nyomdai gépeket és papíralapanyagokat) is. A papírok már tartalmazták a 10 ezer forintos bankjegy vízjel- és biztonságiszál-imitációját.

A rendőrök lefoglaltak mintegy 17 millió forint értékű hamis BKV-MÁV-Volán egyesített bérletet, valamint különféle hamis okiratok előállításához használt bélyegzőket és üres bizonyítványokat is. A gyanúsítottakat az ügyben illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hivatalos közlemény szerint a gyanúsítottak által előállított hamis bankjegyek az utóbbi időszak egyik legjobb forintbankjegy-hamisítványának tekinthetők, melyek a biztonsági elemek jó minőségű imitációjának köszönhetően az állampolgárok megtévesztésére fokozottan alkalmasak voltak.


 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 13:01
Egy gyerekeket átverő mobiljáték kapcsán lépett fel a versenyhivatal.
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
MNB Intézet  |  2022. május 17. 10:15
Fizetnénk-e azért, hogy szén-dioxid-kibocsátásunk káros hatásait ellensúlyozzuk? Egy kutatás szerint...
Holdblog  |  2022. május 17. 05:57
Egy csúcsszínvonalú Bel Air-i (Los Angeles, Kaliforna) kastély 87,8 millió dollárért szerepelt egy á...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?