2 °C Budapest

Sorban álltak a K&H alapjaiért

Pénzcentrum
2006. augusztus 25. 10:55

Soha nem látott mértékű beáramlás volt a K&H befektetési alapokba augusztus hónapban. A napokban zárult le az új, garantált szerkezetű alap, a K&H fix plusz 14. jegyzése, amely rekord mennyiségű vagyont, közel 34 milliárd forintot gyűjtött össze a befektetőktől. A nagy népszerűségnek örvendő befektetési lehetőség nemcsak a hazai garantált alapok piacán rendelkezik egyedülállóan nagy vagyonnal, de a KBC Csoport közép-kelet európai kibocsátásai között is rekordernek számít.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kamatadó szeptemberi bevezetése kapcsán sokan felismerték a befektetési alapok előnyeit, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy a nyílt végű K&H pénzpiaci alap is átlépte a 100 milliárdos álomhatárt, s ezzel a harmadik legnagyobb vagyonnal rendelkező alap a piacon.

Kimagaslóan sikeres kibocsátást tudhat magáénak a K&H Alapkezelő. A garantált szerkezetű alap család legifjabb tagja, a K&H fix plusz 14., a lezárult jegyzés során közel 34 milliárd forintot gyűjtött össze. A nagy népszerűségnek örvendő befektetési lehetőség nemcsak a hazai garantált alapok piacán rendelkezik egyedülállóan nagy vagyonnal, de a KBC Csoport közép-kelet európai kibocsátásai között is élen jár. A K&H fix plusz 14. előnye abban rejlik, hogy a befektetők a fejlett nyugat-európai tőzsdék mellett a legdinamikusabban gyarapodó délkelet-ázsiai országok tőzsdéinek növekedéséből is részesedhetnek. Az alap szerkezete biztosítja, hogy a hároméves futamidő végén a hozam akár a 70%-ot is elérheti (éves 18,80%), de a nyereség kedvezőtlen tőzsdei folyamatok esetén sem lehet kevesebb, mint 16% (éves 4,94%). Ez a befektetési forma a kiemelkedő eredményesség mellett kifejezetten biztonságos, hiszen nemcsak a tőkét, de hozamot is garantál, sőt kamatadót sem kell fizetni utána.

A garantált alapok sikerét jól mutatja, hogy a devizában kibocsátott alapokból, a lejárat után, jelentős mennyiséget újra ilyen formában fektetnek be az ügyfelek. Kiváló példája a rendkívüli eredményeknek, hogy a K&H dollár fix 2. alap - teljesítve hozamígéretét - kétéves futamidőre 8,16%-os (éves 4%) dollár kamatot fizetett. Ez azért is különösen jó eredmény, mert ugyanerre az időszakra vonatkozóan lekötött betétként átlagosan éves 2,7%, azonos futamidőre összesen 5,48% lett volna a dollár befektetés hozama.

A garantált alapok mellett rendkívül népszerűek a K&H Bankcsoport nyílt végű befektetési alapjai is. A K&H pénzpiaci alap 118 milliárdos vagyonával a hazai pénzpiaci alapok között már a második helyen áll, míg a nyílt végű alapok piacán az előkelő harmadik helyet foglalja el. Az alap stabil és kiegyensúlyozott hozamával kiváló alternatívája a lekötött betéteknek. A kamatadó bevezetésével, pedig még hangsúlyosabbá válik a befektetési alapokban, így a K&H pénzpiaci alapban történő megtakarítás is, hiszen a betéti kamatokkal versenyképes, kamatveszteség nélkül bármikor hozzáférhető, likvid befektetési eszköz. Aki tehát még szeptember 1. előtt vásárol K&H pénzpiaci alapot, a fenti előnyökön túl a kamatadó fizetést is elkerülheti.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57