Magyar melósokat keresnek: 800 ezres fizetés, végzettség sem szükséges

Pénzcentrum2019. április 14. 19:00

Sok érdekes témát tartogatott 2019 15. hete: számos népszerű, informatív írás jelent meg a Pénzcentrumon. Éppen ezért összeszedtük a legolvasottabb és legérdekesebb cikkeinket erről a hétről. Ha el akarod olvasni a teljes cikkeket, kattints a címbe beszúrt linkre, vagy a képes ajánlókra!

Magyar melósokat keresnek: 800 ezres fizetés, végzettség sem kell

Kevés a szakképzett pincér és szakács, éppen ezért már nem ritka, hogy havi 300-350 ezer forintos nettó fizetés is elérhető a itthon vendéglátásban. Azonban ennek az "álombérnek" a többszörösét is meg lehet keresni pár kilométerrel arrébb, fele annyi, vagy akár nulla munkatapasztalattal. De vajon meddig bírja még a piac ezt az elképesztő ütemű bérnyomást?

Küszöbön az egyesülés: kiderült, számít-e a Vodafone a UPC alkalmazottaira

A Liberty Global tavaly májusban jelentette be, hogy megállapodást kötött a Vodafone Csoporttal a németországi, a magyarországi, a romániai és a cseh vállalatainak eladásáról. Nyárra várható az Európai Bizottság jóváhagyása, mely után olyan innovatív csomagokkal szeretnének érkezni, amik a két cég hálózatán kínálják majd a konvergens szolgáltatások teljes spektrumát. Komoly integrációtervezéssel készülnek a közös jövőre, hogy a lehető legzökkenőmentesebben tudják biztosítani az egyesülést már az első naptól kezdve - tudtuk meg Tóth Zsuzsannától. A Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese a Pénzcentrumnak adott interjúban beszélt még a toborzás és a megtartás folyamatairól, valamint arról is, miért vannak kitüntettt helyzetben a kismamák, és mit tesznek a cég annak érdekében, hogy mielőbb újra munkába álljanak. Interjú.

Ennyit költ egy VIP-kismama: lassan luxus lesz a szülés Magyarországon

A terhesség alatt számos vizsgálaton kell kötelezően részt vennie a kismamának. Ezeket természetesen elvégeztetheti állami intézményekben is, mert mind a terhesség, mind a szülés támogatott a társadalombiztosítás által. Azonban egyre többen választják legalább egy-egy vizsgálat erejéig a magánszolgáltókat annak ellenére, hogy egyes szűrésekért akár több 10 ezer forintot is kell fizetni. Csak a várandósság alatt több százezer forintos költsége keletkezhet a családoknak, és ez még csak a kötelező vizsgálatokat fedezi. Ha az ajánlott, válaszható vizsgálatok árait is számbavesszük, milliós kiadás is lehet a terhesség.

Rongyrázás: így vesznek felsőkategóriás autót az átlagmagyarok

Rengeteg magyar vásárol hitelre kocsit, ez eddig is tiszta sor volt, de most az is kiderült, hogy nem csak a "népautókat", hanem a prémium járgányokat is leginkább részletre veszik honfitársaink. Sőt, van olyan is, aki lízing helyett a bérletet választja, mert már ilyen konstrukció is létezik! De mit hozhat a jövő, továbbra is hitelre fogják venni a Merciket az emberek? A Pénzcentrum erről, és egyéb szakmai kérdésekről beszélgetett Pais Józseffel, a Pappas Autó ügyvezetőjével. Kiderült, mikor robbannak be a villanyautók, és az új EU-s sebességkorlátozásról is szó esett.

Ez nagyon fog fájni: sok ezer magyar munkahely szűnhet meg pár éven belül

Hatalmas probléma előtt álla a hazai kisvállalati szektor. Több ezer jól működő vállalat szűnhet meg pusztán azért, mert a tulajdonosok, vállalatvezetők nem tudják megoldani az utódlás kérdését. A magyar kkv szektor hatékonysága nemzetközi összehasonlításban gyengének tekinthető, ha pedig a jól működő kisvállalatok eltűnnek, az nemzetgazdaságilag is hatalmas baj lehet. Nem is beszélve arról a sok ezer munkavállalóról, akiket a veszélyeztetett kisvállalatok foglalkoztatnak. Többek között erről, és a probléma lehetséges megoldásairól beszélgettünk Kisgergely Kornéllal, az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatójával.

A pesti milliomosok luxusélete: fényűzés és pompa százmilliókért

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nincs mese, a fejlesztők árképzése alapján egyre nagyobb igény mutatkozik a fővárosban luxuslakásokra. Az 50 millió forint alatt kínált lakások száma 2370 darabot számlál; az 50-100 millió forint közötti kategóriában 2435 eladó lakás található jelenleg; 100-200 millió forint között 451 lakóingatlanból válogathatnak az érdeklődők; a 200-400 milliós árszegmensben 73 luxuslakáson van még árcédula; de a 400 millió forintnál drágább projekteknél is akad még 10 vevőre váró "otthon". Ennél persze jóval összetettebb a kép. Mutatjuk a részleteket.

Bizarr, de ő megteheti: készpénzben fürdik a különc magyar lottómilliárdos

Magyarország összes ötforintosával sem lehetne kifizetni az Ötöslottó 15. heti főnyereményét, de a 10 forintosokból sincs annyi forgalomban, hogy abban kérje valaki az Ötöslottó giganyereményét. Már így leírva is brutálisan sok pénz: 3 996 000 000 forint a tét a ma esti lottósorsoláson, de a Pénzcentrum ennél mélyebbre ment. Kiszámoltuk, hány medencét töltene meg a lóvé, ha a nyertes készpénzben vehetné fel azt.

Mi van itt? Rengeteg pénzt tapsolnak el áprilisban a magyarok

Húsvétkor aki megteheti, útnak indul, és nagyjából mostanra már meg is teltek a hazai szállodák. Utánajártunk, melyek a legnépszerűbb úti célok, és annak is, vajon tényleg csak a pihenőkártyák zsebeiről költjük a pénzt?

Így lehet magasabb nyugdíjad: a szabály, amit sokan nem ismernek

Korábbi cikkünkben azzal foglalkoztunk, hogy miért méltánytalan a jelenlegi nyugdíjrendszer a nyugdíj előtt állókkal és a már nyugdíjba vonultakkal. Ennek fő oka a nyugdíjszámításban fontos szerepet játszó valorizációs szorzó évenkénti változása, mely az utóbbi időben jelentősen emelkedett. Bár cikkünk fókuszában a nyugdíjszámítás következtében kialakult, nehezen korrigálható egyenlőtlenségek álltak, kitértünk arra is, hogy jobban járhat, aki vár a nyugdíjigénye benyújtásával a következő naptári évig. A kérdést azonban érdemes árnyaltabban is megvizsgálni, hiszen a nyugdíjazás döntését mindenkinek az egyéni élethelyzetének megfelelően kell meghoznia.

 

Címkék:
hrcentrum, pénzcentrum.hu, munkahely, munka, népszerű, nyugdíjszámítás, upc magyarország, vodafone magyarorszag,