9 °C Budapest
Alapszolgáltatás esett ki a magyar banknál: hónapokig tarthat a leállás

Alapszolgáltatás esett ki a magyar banknál: hónapokig tarthat a leállás

2019. április 12. 16:51

A core rendszer cseréje óta elérhetetlen az MKB NetBankárban a betétlekötési opció. Az átállás nyáron kezdődött, a funkció így már hónapok óta nem üzemel. Megkérdeztük a bankot, hogy mikorra várható az átállás befejezése, és mi az alternatívája az online lekötésnek.

Folyamatosan állítják át informatikai alaprendszerüket a bankok, a digitalizáció egyre színvonalasabb online szolgáltatásokat követel. Nem mindig megy azonban zökkenőmentesen az átállás: egyik olvasónk az MKB internetbanki felületére panaszkodott. Elmondása szerint az átállás óta nem lehetséges a betétek lekötése a bank online felületén. Ez azért roppant kellemetlen,

mert az átállás 2018 június-júliusában zajlott le, azaz a bank ügyfeleinek közel 10 hónapja nem elérhető ez az alapszolgáltatás.

Olvasónk felhívta a bank ügyfélszolgálatát, ahol azt javasolták neki, hogy a lekötést végezze el a telefonos ügyfélszolgálaton, vagy személyesen a bankfiókban. A mai tendenciák azonban azt mutatják, hogy a banki szolgáltatások egyre inkább digitalizálódnak, így az, hogy a betéteket már online is le lehet kötni, alapszolgáltatásnak számít.

Megkérdeztük az MKB Bankot, hogy mi az álláspontjuk a kérdésben, és mikorra várható a szolgáltatás átállása. A bank ezt írta válaszában:

Az MKB NetBankár szolgáltatásban új, a korábbinál korszerűbb betétlekötési funkció fejlesztésén dolgozunk, ezért ez a szolgáltatásunk átmenetileg nem elérhető. Erről ügyfeleinket az átállás időpontjában tájékoztattuk. Ügyfeleinknek ebben az átmeneti időszakban sem kell nélkülözniük a kényelmes betétlekötési lehetőséget: TeleBankár szolgáltatásunk segítségével, akár otthonról is adhatnak betétlekötési megbízást munkatársainknak.

Bankot váltanál? Találd meg a legolcsóbb számlát kalkulátorunkban! <<< KATT

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A digitalizáció azonban jelentős kihívások elé állítja a bankokat a pénzintézetek vezetőinek elmondása szerint. Bár a fiókok szerepe átalakulóban van, a személyi hitelezés nagy része a jövőben online felületekre terelődik, az informatikai átállás és a digitalizáció sok banknál még csak folyamatban van, és sok esetben meglehetősen költséges is.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 5. szerda
Györgyi
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40